Du kan anl?gge en kultur af mikroorm meget nemt. De lever p? havregryn (eller havregr?d) med lidt g?r p? og formerer sig i milliontal. Starts?t kan k?bes hos bl.a. Nybys Discus for 50,- og best?r af en klat havregryn fra en gammel kultur, samt en ? sides vejledning.<br><br> <b>Hvordan anl?gges kulturen</b><br> Man tager en beholder af en eller anden type, f.eks. et halvliters yoghurt b?ger eller en anden plastikbeholder med l?g. I l?get prikkes der en masse sm? huller med en n?l eller en syl s? kulturen kan ?nde. I beholderen anbringes et lag havregryn p? 2-3 cm der v?des med vand s? det f?r konsistens af havregr?d (hvilket ogs? kan benyttes, men afk?let!) samt lidt opl?st g?r eller t?rg?r og deri h?ldes slatten fra starts?ttet. Husk at s?tte l?get godt p? og anbring kulturen lunt.<br><br> <b>Anvendelse</b><br> Der g?r ikke l?nge f?r ormene bev?ger sig op af siden p? beholderen i store m?ngder, og man kan s? tage med fingeren og t?rre dem af og stikke fingeren ned i akvariet til ynglen. Ormene kan leve ret l?nge i vandet s? selv om man f?r fodret lidt for meget, er det ikke ren katastrofe da ormene kan leve indtil ungerne bliver sultne igen. Jeg har h?rt om at ormene skulle grave sig ned i bundlaget, men jeg har ikke selv pr?vet det da jeg som regel ikke har bundlag i mine yngelakvarier.<br><br> M?den man anvender ormene p? er ogs? en af ulemperne for det er en anelse ul?kkert at stikke fingrene ned til ormene og desuden lugter kulturen ogs? surt. F?rste gang jeg havde mikroorm brugte jeg dem et stykke tid, men droppede dem til sidst fordi jeg syntes at det var lidt besv?rligt og ikke mindst fordi st?rrelsesm?ssigt var de underkanten til Malawi yngel. Nu har jeg startet en kultur op igen, da st?rrelsen er meget egnet til yngel af tetraer og barber med flere.<br><br> <b>Vedligehold</b><br> Med mellemrum drysses lidt t?rg?r eller opl?st bageg?r ned til kulturen og efter 2-3 uger skal kulturen fornyes, hvor man s? bruger en klat fra den gamle kultur til at pode den nye med. For en sikkerheds skyld er det en god id? at have to kulturer k?rende hele tiden.<br><br>