Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Her er mit 128 liters fyldt med malawi yngel.

Her er mit 128 liters fyldt med malawi yngel.

128 liters akvarium

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 30-05-2004 21:40 af cab

Jeg købte dette akvarium brugt i april 2002 inkl. en lampe og lidt andet tilbehør. Det står i min lille reol, der hvor mit 63 liters stod.

Teknik

Akvariet bliver filtreret af en blå filtersvamp på 40x40x5cm med to luftdrevne pumperør der står langs den ene endevæg. Det bliver opvarmet af et 100W Via Aqua stålvarmelegeme med separat føler og udvendig temperaturregulator. Belysningen er et 18W lysstofsrør monteret oven over, samt en enkelt 5W sparepære der giver et skumringslignende lys før og efter hovedlyset tændes. Lyset styres af to ugeure.

Interiør

Jeg har ikke gjort noget videre ved interiøret i dette akvarium. Bundlaget er et tyndt lag fint rødt granit, det klassiske Råda i kornstørrelse 0,8-1,2 mm. Der er en hule og et par enkelte knytnævestore sten, samt en rod der deler akvariet i to revirer.

Beplantning

Af planter er der kun flydeplanter, Hornblad (Ceratophyllum demersum) og Najas guadalupensis. De er begge hurtigvoksende og bidrager til at rense vandet for overskydende næringsstoffer.

Anvendelse

Akvariet startede som opvækstakvarium for Malawiyngel, og har siden været sydamerikansk selskabsakvarium, opvækstakvarium for Malawiyngel (igen) og nu er det opholdsakvarium for mine C. sterbai, A. thomasi og M. altispinosus. Jeg forventer snart at bruge akvariet som selskabsakvarium for mine guppyer, C. sterbai en barbeart og nogle labyrintfisk.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriAkvariumTypeAluminium
AnskaffetApril 2002 Længde80 cm
Højde40Bredde40
AnvendelseOpvækstakvarium StandPænt og uden ridser.
KommentarHar en tværsprosse på midten - det tror jeg ikke nye akvarier har.

Kommentarer


  • tommy skrev den 2007-01-22 17:07:09

    hvad koster det

    Svar fra webmaster: Det er ikke til salg.

Tilbage til forsiden