logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Så er der kommet fisk i akvariet og jeg er selv godt tilfreds med resultatet indtil videre.
Så er der kommet fisk i akvariet og jeg er selv godt tilfreds med resultatet indtil videre.
Så er der kommet fisk i akvariet og jeg er selv godt tilfreds med resultatet indtil videre.

Så er der kommet fisk i akvariet og jeg er selv godt tilfreds med resultatet indtil videre.

Dette akvarium var for ridset efter min smag.

Skrevet den 15-01-2006 10:20 af cab

Jeg købte 2 325 liters akvarier brugt i februar 2003 inkl. lamper, varmelegemer, indvendige pumper og en reol. Dette akvarium stod i bunden af reolen, og var klart det mest ridsede. Det var egentlig derfor jeg besluttede mig for at prøve kræfter med Malawier igen, for når det nu var ridset i forvejen, betød det jo ikke noget med en masse stenopbygninger.

Teknik

Akvariet filtreredes af en blå filtersvamp på 50x50x5cm med to luftdrevne pumperør og blev opvarmet af et 300W Jäger varmelegeme. Temperaturen lå som regel mellem 26 og 27 grader og belysningen var to 36W lysstofsrør monteret i et fuldlængde armatur (ikke heldækkende, desværre), samt en enkelt 5W sparepære der gav et skumringslignende lys før og efter hovedlyset tændtes. Lyset blev styret af et ugeur til hovedlyset og et dagsur til skumringslyset.

Interiør

Bundlaget er finkornet sand (kornstørrelse 0,3-0,7mm) og der er en formation af faxe-kalk, samt et par andre formationer af granit. Jeg har ikke brugt ret meget krudt på interiøret, men jeg overvejede om jeg også skulle forsøge mig med en hjemmebygget baggrund til dette akvarium, men det blev ikke til noget.

Beplantning

Akvariet var primært beplantet med Gigant valisneria, Hammerslået cryptocoryner og anubias, samt en varierende mængde hornblad.

Anvendelse

Jeg har kun haft malawier i dette akvarium og akvariet har faktisk fungeret godt til dette formål. Desværre har jeg stort set ikke kunne anvende akvariet til fotografering da det var for ridset.

Status

Jeg har solgt akvariet og reolen hvor det stod i januar 2006.

Akvaristens værste oplevelse…

Jeg oplevede min største skræk med dette akvarie. En dag på arbejdet ringede konen og fortalte (lettere panisk) at vandet løb ud af akvariet. Jeg bad hende forsøge at tømme det og skyndte mig ellers hjem for at besigtige skaden og medvirke til oprydningen. Heldigvis var svigerfar og -mor hjemme og kunne hjælpe med tømningen og indfangning af fiskene. Da jeg kom hjem var akvariet tomt og min ærgrelse voksede og voksede. Om aftenen var jeg på nippet til at opgive alle mine akvarier - næste dag var det dog "kun" de to 325 liters jeg ville droppe.

Det var den 8. juli 2003 det skete, men jeg fik (heldigvis) aldrig solgt de to akvarier (i den omgang), og langt om længe, den 2. december, fik jeg taget mig sammen til at påbegynde en limning af akvariet. Jeg har skrevet en kort artikel om limning af utætte akvarier der kan ses under "Akvarieteknik". På billedet ses det færdiglimede akvarium - Efter 24 timers tæthedsprøve, blev det sat op igen og er nu igen fyldt med vand og fisk.

Oplevelsen gentager sig…

I sommerferien 2005 gentog mareridtet sig. Jeg vågnede om morgenen en lørdag hvor vi havde aftalt at tage i BonBon-land, men jeg ville lige skrive lidt til hjemmesiden først. Da jeg var nået et par skridt ind i stuen, fik jeg pludselig våde tæer - akvariet var blevet utæt igen. Fiskene blev hurtigt flyttet ud til andre akvarier og vandet blev tømt af og der blev lagt håndklæder ud på det våde gulvtæppe. Min kære kone var alt andet end lykkelig og jeg selv var mildest talt frustreret - det er ikke nemt at fordele indholdet af et overfyldt 325 liters til en håndfuld andre overfyldte akvarier. Denne gang endte det med at reolen blev solgt og fiskebestanden blev justeret til.


Faktatabel
Kategori

Akvarium

Type

Aluminium

Anskaffet

Februar 2003

Længde

130 cm

Højde

50

Bredde

50

Anvendelse

Solgt

Stand

Meget ridset

Kommentar

Har været utæt, limet og tæt igen, og endnu en gang utæt. Blev primært brugt som Malawiakvarium


Kommentarer