Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Mit 'startsæt' uden fisk - jeg har endnu ikke bestemt mig for hvad der skal i.

Mit 'startsæt' uden fisk - jeg har endnu ikke bestemt mig for hvad der skal i.

54 liters akvarium

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 11-12-2005 22:10 af Webmaster

I slutningen af 2005 da jeg havde besluttet mig at skille mig af med den store reol, kunne jeg ikke dy mig for at købe dette startsæt med alt tilbehør for kun 299,- i Maxizoo i Næstved. Det står der hvor mit 45 liters stod før og passer faktisk rigtig godt på pladsen. Udover akvariet, medfølger låg med indbygget lampe, indvendigt filter, varmelegeme, termometer, vandtilberedningsmiddel og en lille bøtte foder. Jeg overvejede faktisk om jeg skulle købe et til næste gang der kom et tilsvarende tilbud (hvilket der havde været nogle gange det år), men jeg er kommet frem til at det bedre kan betale sig for mig at købe delene løst, da jeg (næsten) altid har varmelegemer i overskud og filteret bruger jeg alligevel ikke. Den primære grund til at jeg solgte mit 45 liters akvarium og købte dette startsæt, var at få den medfølgende heldækkende lampe, men den er efter min mening ikke kraftig nok til at lyse akvariet ordenligt op og så er pointen jo væk.

Teknik

Som filter bruger jeg et stort luftdrevet filter og belysningen klares af det rør der er indbygget i låget. Jeg har ikke varme på hele tiden, men når jeg har, bruger jeg det medfølgende 50W glasvarmelegeme.

Interiør

Jeg har ikke gjort meget ud af interiøret - bundlaget er et tyndt lag fint rødt granit, det klassiske Råda i kornstørrelse 0,8-1,2 mm. og der er derudover et par enkelte knytnæve store sten, to huler af kokosnødder og en meget lille trærod.

Beplantning

Akvariet er fyldt med flydeplanter, Najas guadalupensis. Den fungerer udemærket som beskyttelse for små unger og den hurtige vækst giver en stor vandrensende effekt.

Anvendelse

I en lang periode havde jeg 5 C. sterbai gående der sammen med en flok guppyer og en flok h. formosa og de trivedes udemærket sammen. Senere brugte jeg akvariet til et opdrætsforsøg med et par sommerfuglcichlider, mit hidtil mest bedste forsøg, der dog endnu en gang ikke lykkedes. I øjeblikket er akvariet ikke i brug.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriAkvariumTypeSiliconelimet
Anskaffetnovember 2005 Længde60 cm
Højde30Bredde30
AnvendelseOpdræt StandNyt
KommentarDet er lidt fantastisk hvad man kan få for 299,-

Kommentarer


 • Christoffer skrev den 2009-07-02 10:13:37

  Okay tak for svaret, men jeg har lige fundet ud af at det ikke er lige præcist den slags pumpe jeg har, min er der et lille gummirør ovenpå så der bliver suget luft ind i.

  Svar fra webmaster: I så fald kan du jo evt. sætte et længere rør på.


 • Christoffer skrev den 2009-07-02 00:33:43

  Jeg har samme akvarie som er på dette billede. Men har dog 2 spørgsmål, hvilke fisk passer i størelsen til akvariet og hvordan kan du have dit luftfilter så langt nede når luftrøret er så kort?

  Svar fra webmaster: Det er bedst med små fisk som guppy, platy, kilepletbarber og lignende - bare helst ikke fisk over 5-6cm og endelig ikke for mange. I den nævnte størrelse kan der maks. være 10-15 stykker. Mht. filteret forstår jeg ikke spørgsmålet - det behøver ikke luft.


 • Henriette skrev den 2008-01-02 13:41:40

  Er der en grund til at termostatet og filteret sidder i hver sin side? Er der "regler" om det?

  Svar fra webmaster: Ikke saa vidt jeg ved - jeg har mine siddende der hvor hvor det passer bedst. Det eneste hensyn jeg kan komme i tanke om er at det er en fordel hvis varmen bliver cirkuleret effektivt rundt i akvariet, men saa skal de jo sidde taet paa hinanden.


 • mike skrev den 2007-02-14 13:09:11

  Er juwel mere holdbart når det er så dyrt?

  Svar fra webmaster: Aner det ikke for at være ærlig. Som regel er der kræset mere for detaljer og den slags, men jeg ved ikke om det er mere holdbart.


 • Aisha skrev den 2006-10-17 09:53:57

  Hej, jeg har selv lige købt en startsæt i aldi - meget billigt :) Men er de lige så holdbare som de andre? - jeg er lidt bekymret for kanterne, da de er siliconelimet?

  Svar fra webmaster: Det kommer an på hvilken holdbarhed du spørger til. Evnen til at holde tæt er præcis den samme uanset om det er den ene eller anden type akvarium så længe vi taler om firkantede akvarier. Holdbarheden overfor slag og stød er ikke helt så god på et silikonelimet akvarium som på et med aluminiumskanter, men generelt skal man passe meget på med slag og stød da glas er meget svag i kanterne. Det er dog meget sjældent at der sker noget.

Tilbage til forsiden