Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Aulonocara stuartgranti chitimba

Aulonocara stuartgranti chitimba

Aulonocara stuartgranti chitimba (Maulana 500 bi-color)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 30-05-2004 01:21 af cab

Jeg købte denne Aulonocara i Cichlidecentret i Vallensbæk, og det var dengang den dyreste fisk jeg nogensinde havde købt. I følge Martin er den opdrættet i Florida i kæmpestore ponde hos Laif DeMason, hvor der kan skabes ideelle vækstbetingelser uden den store indsats. Alle der har været i Florida kan sikkert huske hvor mange myg der er og myg er ensbetydende med myggelarver og grundvandet er omkring 26 grader celcius. Så hvis man anlægger en kæmpestor pond et sted hvor man kan lede vandet igennem naturligt, har man masser af levende foder og automatisk udskiftning af vandet.

Opførslen er typisk for Aulonocara'erne, forholdsvis stille og rolig og selvom hannen ofte kurtiserer hunnen, bliver det aldrig rigtigt voldsomt. Den bør ikke gå sammen med for vilde fisk, da den så kan blive stresset, hvilket jeg tror var det der skete med den første han jeg havde. Den blegnede fuldstændig og endte med at dø - heldigvis var Martin hjælpsom og skaffede mig en ekstra han.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Malawi utaka
Længde10-14cm KommentarMan skal passe meget på, hvis man holder flere Aulonocara-arter sammen, da der er en stor risiko for at de parrer sig på tværs af arterne.
SlægtCichlidae
HandelsnavnMaulana 500 bi-color LevestedMalawisøen, Afrika
Akvariestørrelse>128 literFormeringMundruger
Yngeltal30-40

Kommentarer


  • Jonas skrev den 2007-03-18 14:33:23

    Okey:)

    Svar fra webmaster:


  • Jonas skrev den 2007-03-16 12:26:57

    Hvor meget kostede den så!!!

    Svar fra webmaster: Parret kostede 350,- og det er måske ikke dyrt, men stadig den dyreste jeg havde købt på det tidspunkt. Nu har jeg dog haft købt en enkelt der var dyrere.

Tilbage til forsiden