Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Min afra-han i fuld farvepragt - den gule 'top' er helt tydelig.

Min afra-han i fuld farvepragt - den gule 'top' er helt tydelig.

Cynotilapia afra sp. "yellow top"

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 03-04-2005 07:48 af Webmaster

Under et besøg i en akvariekælder i juni 2004 fik jeg købt 4-5 nye fiskearter, og Afraen, var en af dem. Jeg havde haft overvejet at købe et par gennem længere tid og nu blev muligheden serveret på et sølvfad.

Hannen er ret dominerende og fra sit territorium, typisk en hule under en sten, gør han udfald mod alle potentielle trusler. Det fik dog en ende da mine Pseudotropheus sp. 'ndumbi gold' blev voksne. Ndumbi'en bliver mindst en halv gang større og der var en overgang 4 hanner der alle ville have et territorium og det gik ud over afra'en der blev tævet godt og grundigt. Efter nogle dage med tæsk accepterede han sin nye position og det gjorde ndumbi'erne tilsyneladende også, men jeg synes det var lidt synd og det medvirkede til min beslutning om at sælge afra'erne.

Da jeg lige havde købt dem gik hunnen og gemte sig lidt efter jeg havde puttet dem i akvariet, og jeg blev hurtigt klar over at hun gik med æg. Da jeg havde haft hende 2 ugers tid smed jeg hende over i et lille akvarium for at hun kunne spytte i fred. Det blev til 8-10 unger i det hele.

Derefter har parret leget flere gange og jeg har også taget ynglen fra et par gange. Ynglen vokser pænt hurtigt, men de skal også være ret store før de kan sælges, så da min plads i mine opvækstakvarier er meget begrænset, har jeg valgt at skille mig af med afra'en igen. Først solgte jeg det voksne par og en del af ynglen i februar og marts 2005, og i starten af april solgte jeg resten af ungerne.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Malawi mbuna
Længde8-9cm KommentarAfra er en typisk mbuna, og han vil forsøge at tilkæmpe sig en hule hvor han opholder sig meget af tiden, og hvor legen som regel også foregår.
SlægtCichlidae
Handelsnavn- LevestedMalawisøen, Afrika
Akvariestørrelse>128 literFormeringMundruger
Yngeltal15-20

Kommentarer

Tilbage til forsiden