Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Apistogramma sp. "opal"

Apistogramma sp. "opal"

Apistogramma sp. "opal"

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 02-12-2004 10:01 af Webmaster

Under mit første besøg i Akvariehulen i Frederikshavn i 2003, fik jeg øje på denne Apistogramma, som jeg ikke kunne modstå. Jeg har ikke været i stand til at finde den på nettet, undtagen et sted hvor den omtales som en borelli variant. Jeg havde planlagt at undersøge dette nærmere når den var blevet lidt større og jeg havde nogle flere billeder af den, men desværre døde hannen af ukendte årsager efter nogle måneder, og et halvt års tid senere døde hunnen også. Mens jeg havde den, var den ganske interessant at betragte - den tog hurtigt en af mine halve kokosnødder i besiddelse og derfra holdt den stand mod resten af akvariets befolkning. Det er en fisk med meget sarte farver, men den er alligevel meget flot, nærmest elegant. Den svømmede også meget elegant og smøg sig nærmest gennem huleåbningen på siden.

Chancerne for at jeg falder over denne fisk igen er meget små, men hvis jeg gjorde ville jeg være meget fristet til at prøve den af igen.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Amerika
Længde6-8cmKommentar-
SlægtCichlidae
Handelsnavn-LevestedSydamerika
Akvariestørrelse>60 literFormeringHuleleger
Yngeltal50-70

Kommentarer


  • Brian skrev den 2007-06-03 01:09:43

    Hej. Det har du ret i, der er langt...Er der nogle apisto arter der er til og holde/yngle i alm lednings vand.

    Svar fra webmaster: Du kan holde de fleste i ledningsvand og Apistogramma cacatuoides kan man efter sigende også være heldig at få til at yngle i ledningsvand - jeg har dog ikke selv prøvet


  • Brian skrev den 2007-04-29 14:53:07

    Hej. Jeg har set den art for nylig. I Ålborg hos " styr på dyr" i city syd.

    Svar fra webmaster: Tak for oplysningen, jeg har også set den af og til i forskellige akvarieforretninger, men der er lige lovlig langt til Ålborg fra sydsjælland hvor jeg bor.

Tilbage til forsiden