Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Aulonocara baenchi

Aulonocara baenchi

Aulonocara baenchi

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 02-12-2004 11:45 af cab

Dagen før nytårsaften 2003, byttede jeg 10 Golden special unger for 4 Aulonocara baenchi, men selv om det umiddelbart lød som en god handel, var den ikke helt god da det drejede sig om 3 hanner og en hun, og den ene han var simpelthen så grim og ussel at jeg overvejede at gå den tunge gang til huggeblokken eller simpelthen forsøge at forære den væk.

I starten var der den del ufred mellem de 4, specielt mellem hunnen og den grimme han, der jagtede hinanden noget frem og tilbage, men det virkede absolut ikke som optakt til en parring. Det ville jeg nu også helst undgå med den grimme han.

Jeg startede med at forære de to overskydende hanner til min svigerfar, der har et 720 liters, og da det viste sig at være for svært at holde styr på tre Aulonocara-arter, købte han senere også parret. De har siden da leget to gange hos ham, men jeg fik ynglen fra de to kuld og de gik og voksede op i mine akvarier. Der var henholdsvis 12 og 8 unger i de to kuld, men sidste gang tror jeg at hun havde sluppet nogen af ungerne inden jeg fik fanget hende. Jeg solgte de sidste unger i november 2004, hvilket foreløbig er afslutningen på mine erfaringer med Aulonocara baenchi.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Malawi utaka
Længde9-12cm KommentarMan skal passe meget på, hvis man holder flere Aulonocara-arter sammen, da der er en stor risiko for at de parrer sig på tværs af arterne.
SlægtCichlidae
Handelsnavn- LevestedMalawisøen, Afrika
Akvariestørrelse>128 literFormeringMundruger
Yngeltal30-40

Kommentarer

Tilbage til forsiden