Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Aulonocara sp. "rod rubin"

Aulonocara sp. "rod rubin"

Aulonocara sp. "rød rubin" (Rød rubin, Red Ryby, Rubecens m.fl.)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 30-05-2004 08:20 af cab

Aulonocara sp. 'Rød rubin' er så vidt jeg ved ikke en naturform, men en variant frembragt ved linieavl af Aulonocara sp 'Stuartgranti Maleri' i Tyskland. Af andre navne har jeg også fundet Aulonocara sp. 'Chipoka orange', Aulonocara sp. 'Chipoka', Aulonocara sp. 'Maleri' og af populær navne er Rød rubin, Rubescens, German red udbredte. Der er sikkert flere varianter af navnet, men så vidt jeg kan opstøve på Google og i diverse bøger er der i bund og grund tale om en og samme fisk.
Mange er kraftigt modstandere af sådanne 'kunstige' fisk, og personligt er jeg også modstander af f.eks. overdreven finnepragt der hæmmer fiskens naturlige adfærd og krydsninger mellem forskellige arter, men denne fisk balancerer for mig på grænsen af hvad der kan accepteres og jeg har derfor prøvet den af.
Hannen på billedet er langt fra så rød som de kan blive, men det kræver blandt andet at man fodrer med farveforstærkende foder. Jeg har hørt at cyclops også skulle forstærke farven, men selvom jeg fodrer med cyclops ca. 2 gange om ugen, er den stadig mest orange. Jeg synes dog alligevel den er utrolig flot.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Malawi utaka
Længde10-14cm KommentarMan skal passe meget på, hvis man holder flere Aulonocara-arter sammen, da der er en stor risiko for at de parrer sig på tværs af arterne.
SlægtCichlidae
HandelsnavnRød rubin, Red Ryby, Rubecens m.fl. LevestedMalawisøen, Afrika
Akvariestørrelse>128 literFormeringMundruger
Yngeltal30-40

Kommentarer

Tilbage til forsiden