Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

En rød neon i closeup.

En rød neon i closeup.

Cheirodon axelrodi (Rød Neon)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 31-12-2004 13:23 af Webmaster

Som stimefisk sammen med sydamerikanske cichlider som f.eks. Scalarer, er Rød neon helt klart ideel. En hel stime af Røde neon der svømmer rundt om et par store Scalarer er et af de flotteste syn i et sydamerikansk akvarium.

Mine Røde neon

Jeg købte oprindelig først 10 Rød neon, og nogle måneder senere 10 mere, men på det tidspunkt var Scalarerne så store at de betragtede de mindste som levende foder (omend lidt dyrt). Derfor mistede jeg nogle stykker lige da jeg havde købt dem og da jeg fik flere og flere malawier forsvandt de sidste efterhånden. Jeg købte senere en stime på 25 fisk, der gik i mit 325 liters selskabsakvarium sammen med mine red shoulder scalarer og en masse andre stimefisk.

Opdræt

Når jeg har fået tilstrækkelig erfaring med opdræt af de andre stimefisk, vil jeg på et tidspunkt forsøge mig med Rød neon, der efter sigende skulle være blandt de sværeste. Jeg er ikke sikker på hvornår jeg er klar til at gøre forsøget, men det bliver ikke foreløbig.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeKarpelaks, Tetra
Længde4-5cmKommentar-
SlægtCharacidae (Tetragonopterinae)
HandelsnavnRød NeonLevestedSydamerika
Akvariestørrelse>50 literFormeringÆglæggende
Yngeltal400-500

Kommentarer


 • Anonym skrev den 2013-02-26 11:27:40

  Hvordan laver du nemmest den surhed i vandet som neon kræver? Og ved du om de fleste andre fisk kan tåle den lave ph hvis man vænner dem til den lige så stille?

  Svar fra webmaster: Man kan blande syre i vandet, men det er ikke nemt at styre. Jeg havde aldrig rigtig held med det.


 • Anonym skrev den 2013-02-26 11:24:52

  Hej har du fået erfaring med yngel af rød neon? Jeg prøver nemlig selv nu, kunne være du ku spare mig for lidt begynder fejl.

  Svar fra webmaster: Nej, desværre - det er ikke noget jeg har fået prøvet endnu.


 • Wiremanden skrev den 2011-02-05 12:48:23

  Hvad vand temp. Skal der være til rødneon

  Svar fra webmaster: Jeg havde mine ved 24-25 grader, lidt varmere om sommeren.


 • Ann skrev den 2009-09-11 19:16:22

  Okay... Det undrede mig bare om man kunne yngle med den. Men hvordan ser man forskel på en han og hun?

  Svar fra webmaster: Hunnen er større og kraftigere om bugen end hannen.


 • Ann skrev den 2009-09-06 18:27:42

  hej hvordan får man rød neon til at yngle?

  Svar fra webmaster: Det har jeg aldrig prøvet, men i princippet anbringes en han og en hun i et lille akvarium med blødt, surt vand uden lys - det skal kunne afskærmes efter legen så det står mørkt. Det er ikke en af de fisk man skal starte med når man vil opdrætte.


 • Brian skrev den 2008-01-25 10:57:04

  Hej vi etablerede 250ltr. akvarie i slutningen af december 2007. Vi købte en stime på 20 rød neon men der er desværre kun 5-6 stk. tilbage. Jeg har ikke observeret at de andre fisk er efter dem, hvad kan forklaringen være?

  Svar fra webmaster: Rød neon er meget sarte mht. vandets beskaffenhed. Hvor man normalt siger at man bør vente 1 til 2 uger før man sætter fisk i et ny indrettet akvarium, bør man vente 4 til 6 uger når det gælder rød neon. Derudover bør man altid forvente et mindre frafald blandt nyindkøbte rød neon lidt afhængig af om de lige er kommet til landet eller om de har gået et stykke tid hos forhandleren. Hvis jeg var dig ville jeg købe en 10-20 stykker igen om en 14 dages tid forudsat der ikke har været flere dødsfald i en uges tid.


 • vitoft skrev den 2008-01-11 10:20:53

  hej. har 19 røde neonfisk gående i et 250l akvarie, men de gemmer sig hele tiden hvad kan grunden være til det?

  Svar fra webmaster: Det er et tegn på at de ikke er trygge. Hvor længe har de gået der og hvilke andre fisk har du i akvariet?


 • Karen skrev den 2007-07-10 19:59:13

  hvorfor er røde neonfisk svære at holde?? jeg kunne godt tænke mig dem fordi de er så flotte,, men hvad kunne være et alternativ??

  Svar fra webmaster: De er ret sarte overfor vandet der helst skal være modent og i god balance. Man kan sagtens holde Rød neon, men man skal helst vente mindst en måned efter akvariet er etableret. Du har helt ret i at de er superflotte, så du skal da ikke opgive, men blot vente til dit akvarium er klar. Alternativer er de almindelige neon, glødelys tetra eller sort neon.


 • mike skrev den 2007-02-15 00:55:23

  okey nu forstår jeg det. Det er en rigtig god side du har lavet!
  så hvis jeg skal have scalare unger i et 70 l. og neon så skal jeg først købe scalare når neone er fuldvoksne. Hvor lang tid tager det til de er store neone?

  Svar fra webmaster: I et 70 liters kan du alligevel ikke have scalarer ret længe, da de bliver for store. Hvis du gerne vil have dem gående i et stykke tid, kan du godt købe scalareunger og neon samtidigt og så må du fjerne scalarerne efter et halvt års tid. Ellers skal du regne med et lille års tid før neon når fuld størrelse.


 • mike skrev den 2007-02-14 21:01:47

  Du soger at scalarer spiser neon når de bliver store. Hvordan kan det så være at i de fleste selskabs akv. hvor der er scalarer er der også neon ?

  Svar fra webmaster: Nej, jeg siger at scalarer æder alt hvad de kan gabe over - der er en forskel. Fuldvoksne neon er som regel for store for scalarer, men dem man køber i forretningerne er som regel ret små og scalarer vokser hurtigere end neon. Grunden til at du så ofte ser røde neon sammen med scalarer er at ser rigtig godt ud sammen - det synes jeg også selv.

Tilbage til forsiden