Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Cleithracara maronii

Cleithracara maronii

Cleithracara maronii (Nøglehulscichlide)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 30-05-2004 08:37 af Webmaster

Jeg købte disse nøglehulscichlider da jeg besøgte Akvariehulen i Frederikshavn. Første indtryk er at det er en sky fisk med dæmpede farver. Den er meget fredelig og graver ikke, så for en cichlide at være er den absolut nem at have med at gøre. Den spiser det meste foder man serverer for den og den skulle efter sigende heller ikke være svær at få til at yngle. Jeg har dog ikke selv oplevet det, men metoden er ikke meget anderledes end så mange andre cichlider - anskaf dig en lille flok på 4-6 individer og vent til der danner sig par ud af dem. Når først der er dannet et par holder de trofast sammen og er normalt ganske ynglevillige.

Jeg har ikke selv Nøglehulscichliden længere, men den står absolut på listen over fisk jeg kommer til at få igen på et tidspunkt.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Amerika
Længde10-15cmKommentarNøglehulscichliden er en fredelig fisk der kan gå sammen med stort set alle selskabsfisk.
SlægtCichlidae
HandelsnavnNøglehulscichlideLevestedSydamerika
Akvariestørrelse>128 literFormeringFritleger
Yngeltal300-400

Kommentarer


 • Christian skrev den 2008-06-25 19:28:27

  hvor mange individer kan man have i et 60 L akvarie? Og hvis man ikke kan have mere end et par kan man så evt anskaffe sig en anden slags cichlide med 2 individder de kan gå sammen med?

  Svar fra webmaster: I et 60 liters tror jeg kun jeg ville have 2 - du kan evt. starte ud med 4-5 ungfisk og når der så danner sig et par må du fjerne de resterende.


 • Mie skrev den 2007-02-24 19:15:25

  Hvor mange fisk kan man have gående i et 128 liters? På forhånd tak! Og hvilket bundlag bør man bruge? Er der andet jeg bør vide?

  Svar fra webmaster: Hvis du mener af nøglehulscichlider vil jeg sige at du kan starte med en flok på 4-6 stykker og lade dem parre sig ud. Bundlaget bør være mellem 0,5mm og 1,5mm i kornstørrelse og gerne i en mørk nuance - det får fiskene til at føle sig trygge. Der er mange ting der kan være rare at vide, men det kommer jo an på hvor meget du ved i forvejen ;-)


 • Anonym skrev den 2006-12-04 14:44:08

  Hvor stort akvarie skal de går i.

  Svar fra webmaster: Mindst 128 liter som der står i Factsheet'et ovenfor.

Tilbage til forsiden