Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Cyrtocara moorii

Cyrtocara moorii

Cyrtocara moorii (Blå delfin)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 30-05-2004 09:34 af Webmaster

En af de fisk min kone først faldt for var denne delfincichlide og det er uden tvivl fordi dens udseende netop lever op til navnet. Den bliver meget stor og er den af de fisk (med undtagelse af Rostratus) jeg har der bliver størst, op til 20 cm. De er endnu et godt stykke fra at være voksne, men de er begyndt at gøre kur til hinanden og grave rede mv.

Den ene delfin har gået med æg mindst en gang, men hun slugte dem da jeg ville flytte hende til spytte-akvariet. Næste gang venter jeg til hun har gået noget længere med æggene.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Malawi utaka
Længde16-20cm KommentarDen blå delfin er meget fredelig for en Malawi cichlide, og kun når legen er lige op over bliver hannen territorial. Ellers er den nærmest sky og man skal passe på med at holde den med for aggressive fisk.
SlægtCichlidae
HandelsnavnBlå delfin LevestedMalawisøen, Afrika
Akvariestørrelse>325 literFormeringMundruger
Yngeltal40-50

Kommentarer


 • angel skrev den 2012-01-30 09:54:55

  hej jeg har 3 morrii og hunnen har nu gået med unger i munden i 5 uger, og hun går fortsat med dem i munden, hvornår spytter hun dem ud? har det samme problem med mine frontosaer, jeg kan se ungerne svømme rundt i munden på hende, men de vil ikke spytte dem ud.. de spiser mens de har ungerne inden i munden, rimelig flippet.. men lidt kedeligt de ikk lader dem svømmerundt.. Argh hjælp mig :-)

  Svar fra webmaster: Der kan ikke gå meget længe inden hun slipper dem. Faktisk burde det være en fordel at hun holder på dem, så de er helt parate når de kommer ud. Jeg forstår godt at det er frustrerende at vente - jeg ville selv være helt elektrisk hvis det var mig der gik og ventede, men jeg ville nok ikke gøre ret meget andet end at vente.


 • johnny skrev den 2010-12-05 20:05:43

  Jeg har et 2 hunner på ca 10cm og en han på 12-14 cm. de er blevet forældre her i sommer jeg fik ca 35 unger ud af det. de er super søde og særdeles aktive i akvariet>> frem og tilbage, frem og tilbage så over i et hjørne op og ned - op og ned, det ser helt fantatisk ud da dejo går hele flokken sammen. vh Johnny

  Svar fra webmaster: Tillykke med dem, håber de trives alle sammen.


 • jannie skrev den 2008-01-14 21:56:27

  hvor lang tid tager det delfinerne og blive voksne? Og passer de også ungerne i munden?

  Svar fra webmaster: Jeg mener at delfinerne er ret lang tid om at blive fuldvoksne - op i mod et år, men jeg er ikke helt sikker. De bærer æggene i munden og passer dem et stykke tid efter de er klækket.


 • Pul@privat.dk skrev den 2006-10-20 21:09:37

  Jeg har lige været så heldig at få anskaffet 5 stk 10 -17 cm. Da jeg er vant til til at have Estherae, har jeg ikke fået sat mig ind i dem indnu. inpuls køb ( min bedre halvdel) ? hvordan ser man forskel på han & hun

  Svar fra webmaster: Udover "bundvending" hvor man sammenligner gattet kender jeg ikke sikre kønsforskelle på moorii'en. Fuldt udvokset er hannerne efter sigende større og får lidt mere pandepukkel, men det kan være svært at bedømme når de ikke er udvoksede.

Tilbage til forsiden