Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

En Zebrafisk-hun foran en stor dusk Javamos, et meget velegnet legesubstrat.

En Zebrafisk-hun foran en stor dusk Javamos, et meget velegnet legesubstrat.

Danio rerio (Zebrafisk, Zebra danio)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 16-01-2005 20:59 af Webmaster

Jeg har anskaffet en lille flok Zebrafisk for at forsøge at opdrætte dem. Jeg har 5-6 almindelige og 1-2 langfinnede og jeg har tænkt mig at se hvordan den almindelige ser ud når den bliver krydset med den langfinnede.

Opdræt

Det siges at Danio rerio og Danio 'frankei' er nogle af de nemmeste fisk at få til at lege og der skal såmænd heller ikke ret meget til, men der skal som minimum være mindst en han og mindst en hun og det havde jeg ikke da jeg forsøgte første gang. Jeg har derfor købt mig et par hanner ekstra og vil snart forsøge opdræt af dem igen.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeKarpefisk
Længde5-6cmKommentarTidligere var slægtsnavnet Brachydanio, men er nu flyttet til Danio slægten. D. frankei betragtes som en variant af D. rerio.
SlægtCyprinidae
HandelsnavnZebrafisk, Zebra danioLevestedAsien
Akvariestørrelse>40 literFormeringFritleger, ægspreder
Yngeltal400-500

Kommentarer


 • Anonym skrev den 2012-09-02 21:34:35

  Hej vi har fået zebrafisk hvornår bliver de kønsmodne ? Hilsen Britt

  Svar fra webmaster: Ret hurtigt - de vil normalt være kønsmodne fra 5 cm, men den tydeligste måde at se det på er når hunnerne begynder at sætte rogn og derved bliver noget bredere om maven.


 • Lonnie skrev den 2009-07-26 22:18:05

  Hej, jeg ville høre om hvorfor nogle af min zebrafisk har fået en boble på underkæben? Hvad betyder det?

  Svar fra webmaster: Det er jeg desværre ikke klar over. Kan du evt. beskrive det nærmere? Det eneste jeg umiddelbart kan komme i tanke om er de to skæg-tråde de har, men de ligner ikke en boble.


 • Michael skrev den 2009-02-26 01:55:51

  Vi har en Zebrafisk som meget tyk end de andre 9 stk vi har. Er det fordi den er gravid, eller er nogen bare sådan?? Og vis den er gravid skal vi så bare la den svømme i akvariet (530 Liter, ca 70 fisk) eller er det bedst i en føde kasse??

  Svar fra webmaster: Den er ikke gravid, men den kan godt være med rogn. I skal endelig ikke putte den i en fødekasse, det hjælper ikke noget og det er synd for danio'er der helst skal svømme hele tiden.


 • anne-sofie skrev den 2006-10-23 18:07:26

  hvordan skaffer man noget til at holde andre fisk væk med når man har unger

  Svar fra webmaster: Den bedste løsning er at have 2 eller flere akvarier - det er ret svært at gøre noget effektivt når der kun er et akvarium. Hvis du deler det op med net så de voksne ikke kan svømme ind til ungerne, risiskerer du stadig at ungerne svømmer ind til de voksne og bliver spist.


 • amalie skrev den 2006-10-01 18:55:10

  hvordan kender man forskel på en han og en hun. jeg har nemlig lige andskaffet mig 4 zebrafisk. store knuss amalie. ps:håber du svare

  Svar fra webmaster: Hannen er slankere, mens hunnen er rund om bugen - det ses tydeligst når de er kønsmodne.

Tilbage til forsiden