Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Dimidiochromis compressiceps

Dimidiochromis compressiceps

Dimidiochromis compressiceps (Malawi Eye-biter)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 03-08-2004 22:25 af Webmaster

På dette billede fra maj 2004 er hannen farvet helt ud. Jeg købte 5 Dimidiochromis compressiceps på omkring 6cm i Cichlidecentret i Vallensbæk lørdag den 29. november. I følge Martin var de omkring 9 måneder gamle og udover deres fladtrykte facon var der ikke noget særligt ved dem dengang.

Først omkring en alder på 12-15 måneder begynder de at vise deres farver, og det holdt stik, da de i april-maj var fuldt udfarvede og i øvrigt i fuld gang med at yngle. Jeg var utrolig heldig med kønsfordelingen, da det viste sig at være to hanner og tre hunner.

De 3 hunner har gået med æg 4 gange i alt, og de 3 kuld er blevet spyttet efter knap 4 uger. Den 4. gang blev ikke til noget, da jeg tror hunnen slugte æggene. De 3 kuld har været på omkring 25-35 unger og hunnen passer på ungerne mindst en uges tid, hvor hun tager dem tilbage i munden hvis hun bliver forskrækket. Ungerne er knap en cm når de bliver spyttet ud og er rimelig nemme at fodre op - de tager gerne en blanding af tørfoder og frostfoder og vokser pænt til. Ungerne fra mit første kuld var omkring dobbelt størrelse efter 1½ måned.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Malawi predator
Længde20-22cm KommentarPå trods af tilnavnet, har jeg aldrig observeret at compressicepsen går efter andre fisks øjne. Den foretrækker at stå inde mellem nogle høje blade og vente på at et passende bytte svømmer forbi. Når det sker åbner den sit kæmpegab og skyder frem fra skju
SlægtCichlidae
HandelsnavnMalawi Eye-biter LevestedMalawisøen, Afrika
Akvariestørrelse>325 literFormeringMundruger
Yngeltal40-50

Kommentarer

Tilbage til forsiden