Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Her står hannen i forgrunden og hunnen bagved.

Her står hannen i forgrunden og hunnen bagved.

Fundulopanchax gardneri gardneri akure (Blå lyrehale, Aphyosemion gardneri clauseni akure)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 30-05-2004 02:09 af Webmaster

I et af mine små 20 liters akvarier havde jeg en del blandet yngel gående. Der var sugemaller, Aulonocara'er, blå ahli'er og en håndfuld sorte mollyer.
En dag da jeg checkede den generelle helbredstilstand, studsede jeg over en af "mollyerne" - den havde en meget bred mund og begyndende røde farver. Først da jeg bemærkede hvor langt tilbage ryg- og bugfinnerne sad, gik det op for mig at jeg ikke havde nogle forældre der passede til dette afkom. Jeg gættede på at det var en killi-art som jeg evt. har fået nogle æg med af i en tot javamos, som jeg havde købt nogen tid forinden. Senere opdagede jeg endnu en i et af mine andre akvarier - den var lidt mindre end den anden, og senere endnu fandt jeg en mere, så i alt havde jeg fået tre fisk uden nogensinde at have set forældrene. Jeg ringede til ham jeg havde købt javamosset af og han kunne bekræfte min mistanke om at jeg havde fået killier.

Det er en flot fisk som kan holdes i forholdsvis små akvarier, hvilket er kendetegnende for de fleste killi-arter. Af de tre fisk jeg havde var der en hun og to hanner og de to hanner var ikke særlig gode venner. Det endte med at den ene døde og jeg er næsten sikker på at det var den anden han der var synderen. På trods af at der nu kun var en han og en hun opdagede jeg aldrig optræk til leg og jeg nåede ikke at få ngle unger af dem inden jeg leverede dem tilbage til ham jeg havde "fået" dem fra efter at have haft dem et lille års tid.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeTandkarper, Æglæggende
Længde5-6cm Kommentar-
SlægtAplocheilidae (Aplocheilinae)
HandelsnavnBlå lyrehale, Aphyosemion gardneri clauseni akure LevestedAfrika, Nigeria
Akvariestørrelse>10 liter FormeringÆglæggende
Yngeltal40-50

Kommentarer


 • Chris skrev den 2009-01-09 15:16:20

  hvor mange grader skal de leve i?

  Svar fra webmaster: Mine gik ved 25-27 grader, men de bør vistnok gå ved 23-26 grader efter bøgerne.


 • pluttipigen skrev den 2008-09-16 12:25:20

  hvor er de flotte.. føder de levende unger eller lægger de æg.. kan man købe dem til selvskabsakvarier noget sted i langdet at du ved? ellers skal jeg da ha købt en stor tot javamos for om heldet skulle være med mig hahaha :D

  Svar fra webmaster: De lægger æg og man kan vel godt have dem i et selskabsakvarium hvis de andre fisk er rolige og ikke særlig aggressive. Jeg ved ikke hvor man kan købe dem, det er ikke en af de almindelige fisk hos dyrehandlerne, men man kan kigge på akvariesiden.dk's annoncesektion.


 • søren skrev den 2007-05-30 18:32:16

  Hvor store Bliver de?

  Svar fra webmaster: 5-6 cm som der står ovenfor.


 • mille skrev den 2007-02-14 12:52:52

  får de hurtigt unger vil helst ikke have unger

  Svar fra webmaster: Nej, mine fik ikke unger mens jeg havde dem. Til gengæld "fulgte" de med en tot javamos da jeg fik dem, vel at mærke uden at jeg vidste det.

Tilbage til forsiden