Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Close-up af en transcriptus.

Close-up af en transcriptus.

Julidochromis transcriptus kalemie

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 09-06-2004 04:38 af Webmaster

Da jeg besluttede mig for at indrette mit højre 75 liters akvarium som et Tanganyika klippeakvarium købte jeg disse transcriptus'er.

Jeg har ikke bemærket nogen egentlig forskel på denne Kalemie variant i forhold til den almindelige transcriptus, men der er sikkert en forskel hvis man kigger tilstrækkelig grundigt efter. Det har jeg ikke gjort.

Den er en typisk familie cichlide fra Tanganyika og helt klart en af den type cichlider der trives bedst i et artsakvarium eller et akvarium hvor de øvrige beboere er valgt udfra kompatibilitets hensyn. Jeg havde den først gående for sig selv i et 75 liters akvarium og der gik ikke ret længe før der var dannet et par og der dukkede små unger op rundt omkring. Man kan sagtens have ungerne gående sammen med de voksne, også i flere generationer, så man vil hele tiden have unger under opvækst. Til gengæld vil der med mellemrum også være nogle der bliver "udstødt" og jaget væk fra de andre hver gang de nærmer sig. Det vil normalt være bedst at skille sig af med de "udstødte" da de kun sjældent bliver accepteret igen eller får opbygget eget territorium.

Jeg har også haft dem gående i mit 148 liters hvor de gik sammen med andre Tanganyika cichlider og det gik også helt fint, men naturligvis var der en del mere aggression, specielt når den dominerende fra en art startede et slagsmål med den dominerende fra en anden art, men der forekom ikke dødsfald på den konto. Den mest markante forskel var at der stort set ikke kom nogle unger da der var andre fisk. De går nu for sig selv igen og der er masser af unger i alle størrelser.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Tanganyika
Længde7-8 cmKommentar-
SlægtCichlidae
Handelsnavn-LevestedTanganyikasøen, Afrika
Akvariestørrelse>50 literFormeringHuleleger
Yngeltal30-40

Kommentarer


 • John Laugesen , email: 12.7@godmail.dk skrev den 2016-11-02 20:55:05

  Hej. Er lige faldet over din hjemmeside i et forsøg på at finde en flok Transcriptus . Har du flere Transcriptus til salg?? Mvh. John L

  Svar fra webmaster: Hej John. Dit spørgsmål var desværre druknet i spam, så jeg har først lige set den. Jeg har ikke længere transcriptus så jeg kan ikke hjælpe. Fortsat god jagt - det er en fed fisk at studere så jeg håber du finder den.


 • Anonym skrev den 2008-07-18 12:11:59

  Ok hvor er det muligt at afhente dem og kan jeg være sikker på at købet par eller er den for små??

  Svar fra webmaster: Jeg kan ikke selv se forskel på hanner og hunner, da den eneste forskel i princippet er størrelsen. Send mig en email på cb@hojleddet.dk så vi kan aftale afhemtning.


 • Thomas skrev den 2008-07-17 11:36:50

  Hejsa Har du stadig nogen af disse til salg??

  Svar fra webmaster: Jeps, det har jeg.

Tilbage til forsiden