Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Her er et af mine seneste billeder af en han, med en hun i baggrunden.

Her er et af mine seneste billeder af en han, med en hun i baggrunden.

Phenacogrammus interruptus (Congo tetra)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 15-01-2005 07:23 af Webmaster

På forsiden af bogen 'Biotopakvariet' ser man en Congotetra - farvemæssigt en af de mere 'kedelige' fisk, men jeg faldt pladask for den dengang tilbage i forrige århundrede. Den er stort set sølvfarvet, men den har et fantastisk farvespil og der er et rød-orange glimt i ryggen, lidt blåligt ved midten og den er hvidlig på maven og hannen har forlængede finnespidser, samt en tredie stråle midt i halefinnen. Det er en stor fisk for en tetra at være, da den bliver 8-9 cm. Jeg har aldrig tidligere haft mulighed for at holde den, men jeg har anskaffet mig en flok på 10, hvor der desværre kun er en han. I princippet kan de sagtens gå sammen med afrikanske cichlider, men det har jeg kun prøvet i begrænset omfang. I øjeblikket går de i mit 325 liters selskabsakvarium, bl.a. sammen med Kribensis og Anomalochromis thomasi og det går helt fint, men der er heller ikke nogen af de to arter der er helt vildt aggressive.

Opdræt

Congotetraen er endnu et af mine opdrætsprojekter, hvor jeg har haft et enkelt forsøg i 2004 og de næste forsøg bliver i løbet af 2005.

Mit første forsøg var 29. september 2004 og jeg gjorde ikke så mange forberedelser udover at sætte en legerist i bunden af mit andet 25 liters yngleakvarium og fylde det halvt op med vand fra opholdsakvariet og resten friskt fra hanen. Der kom også en tot Javamos i akvariet. Akvariet blev klargjort 3-4 dage før den 29. og var kun opvarmet af det omgivende rum, hilket gav en temperatur på 25-27 grader, pH'en i vores vandværksvand er ca. 8 og hårdheden er ca. 800 microSiemens. Jeg satte en han og en hun i akvariet om aftenen, men der skete ikke noget dagen efter. Til gengæld var der så sket noget den 1. oktober, hvor der lå nogle få æg på bunden, 12 i alt. Jeg synes ikke det var værd at gøre noget for så lille et kuld og i løbet af den næste dag var æggene skimlet og fiskene legede ikke igen, så de røg tilbage i selskabsakvariet og forsøget var slut uden videre succes.

Jeg har startet mit andet forsøg den 14. januar 2005 med samme forberedelser som sidste gang, udover at jeg kun tog en trediedel vand fra opholdsakvariet og iøvrigt har brugt et varmelegeme denne gang. Yngleakvariet blev klargjort den 13. og temperaturen var på 27-28 grader, pH'en ca. 8,5 og hårdheden omkring 775 microSiemens. Jeg satte en han og en hun i akvariet om aftenen den 14., og venter nu spændt på fiskenes reaktion.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeKarpelaks, Tetra
Længde8-9cmKommentar-
SlægtCharacidae (Alestiinae)
HandelsnavnCongo tetraLevestedAfrika
Akvariestørrelse>100 literFormeringFritleger, ægspreder
Yngeltal200-300

Kommentarer

Tilbage til forsiden