Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Her er et billede af min albino sejlfinne han forfra.

Her er et billede af min albino sejlfinne han forfra.

Poecilia velifera (Sejlfinne molly)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 28-12-2005 10:00 af Webmaster

Sejlfinne mollyen er en stor fisk der kræver et stort akvarium for at rigtig trives, gerne et brakvandsakvarium, men det er sjældent den får de rette betingelser og ofte ser man at den holdes i små selskabsakvarier, hvor den ikke får lov til at udvikle sig. Arten har fået sit populærnavn fra hannens rygfinne der kan blive 70-80 mm lang og op til 60 mm høj, men den fulde størrelse nås først efter 2 år. Når hannen rigtig trives bliver den flotte rygfinne endnu flottere og han vil rejse den oftere for at imponere hunnen og evt. lokke hende til en parring.

For en levendefødende er den ikke nem at få unger af, og at få ungerne til at vokse op til en ordentlig størrelse er endnu sværere. Hunnen er drægtig i mellem 5 og 8 uger hvorefter den føder mellem 40 og 80 unger, men store hunner kan få op til 200 unger i et enkelt kuld (har jeg fået fortalt - jeg har ikke selv oplevet det). Som sagt kræver det store akvarier at få ungerne til at vokse op til en ordentlig størrelse, høj varme og masser af foder

Udover de relativt høje temperaturer på onkring 27-28 grader og salttilskudet, skal Sejlfinne molly også have grønttilskud i foderet, evt. tørfoder med spirulina, mallepiller eller et skoldet salatblad.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeLevendefødende
Længde12-15cmKommentarSejlfinne Molly har brug for varmt vand for at have det godt og helst også et salttilskud. Der sælges ofte krydsninger hvor P. velifera er parret med f.eks. P. latipinna eller andre nærtbeslægtede.
SlægtPoeciilidae
HandelsnavnSejlfinne mollyLevestedCentralamerika, Mexico
Akvariestørrelse>128 literFormeringLevendefødende
Yngeltal40-100

Kommentarer

Tilbage til forsiden