Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Den største han blandt mine dispersus.

Den største han blandt mine dispersus.

Pseudocrenilabrus philander dispersus (Messing mundruger)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 28-12-2005 14:32 af Webmaster

Efter at have haft den lille mundruger, P. philander philander og P. nicholsi fik jeg lyst til at prøve endnu en fra samme slægt, da jeg fik den idé at jeg ville lave mit øverste 325 liters om til et central afrikansk akvarium. Den findes flere steder i Afrika i søer og floder og er rimelig nem at holde. Den er ikke specielt aggressiv overfor andre fisk og graver næsten ikke. Jeg nåede aldrig at få realiseret tanken om det central afrikansk akvarium udover et par Anomalochromis thomasi og et par Kribensis, før jeg købte mine Red back scalarer og derfor endte akvariet i Sydamerika.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, øvrige Afrika
Længde11cmKommentarP. philander dispersus er mere farvestrålende end den lille mundruger og kan blandt andet kendes på de karakteristiske blå læber. Den er også temmelig aggressiv og minder i adfærd meget om P. philander philander som den jo også er nært beslægtet med.
SlægtCichlidae
HandelsnavnMessing mundrugerLevestedAfrika
Akvariestørrelse>60 literFormeringMundruger
Yngeltal40-70

Kommentarer


  • Anonym skrev den 2012-08-26 18:44:55

    Hej ville lige hører dig om hvordan kan man se at hunnen har æg??

    Svar fra webmaster: Normalt er det ret tydeligt når hunnen går med æg. Man kan se at hun "gumler" ind i mellem og som regel tager de heller ikke noget mad når man fodrer. Oftest prøver de også at holde sig lidt i baggrunden.

Tilbage til forsiden