Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Min Perlegurami han.

Min Perlegurami han.

Trichogaster leeri (Perlegurami, Perlemor gurami)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 31-12-2004 13:02 af Webmaster

En af de specielle ting ved labyrintfiskene, er at de ikke optager ilt fra vandet, men via deres labyrint lignende (deraf navnet) åndedrætsorgan kan de ånde ilt fra luften. En anden sjov ting er deres parring der foregår under en skumrede som hannen bygger og æggene flyder op i reden. Efter legen vogter hannen som regel over æggene.

Det er ikke lykkedes mig at få mine perleguramier til at yngle, men den skulle efter sigende være ganske nem at få til at yngle.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeLabyrintfisk
Længde10-12cmKommentarEn meget fredelig fisk, der skal gå sammen med andre fredelige fisk.
SlægtBelontiidae (Trichogastrinae)
HandelsnavnPerlegurami, Perlemor guramiLevestedAsien
Akvariestørrelse>100 literFormeringSkumredebygger
Yngeltal400-800

Kommentarer


 • Anonym skrev den 2009-07-02 01:18:07

  Jeg har 1 guld gurami, er det en kampfisk eller er det en "vegetar"?

  Svar fra webmaster: Ingen af delene så vidt jeg ved. Det er en labyrintfisk ligesom kampfisken, men det er ikke en kampfisk og heller ikke en vegetar.


 • Dorte skrev den 2008-06-09 20:10:20

  Jeg har 2 perleguramier, og synes det ville være skægt at få dem til at yngle..... men hvordan ser man forskel på han og hun???

  Svar fra webmaster: Hannen er noget større og langt mere farvestrålende.


 • Adam skrev den 2007-06-23 09:56:17

  Okai tak.

  Svar fra webmaster: Det var så lidt, lad evt. høre hvordan det går.


 • Adam skrev den 2007-06-21 21:08:56

  Jeg har fået at vide der hvor jeg købte mine to hunner og en han (kampfisk) at de var svære at få til at yngle. Men jeg utroligt godt tænke mig at få små kampfisk :-) Et tip eller to?

  Svar fra webmaster: Så vidt jeg ved skulle de ikke være svære, men de skal helst være i et akvarium for sig selv så du kan hæve temperaturen op til 28-30 grader. De skal også gerne have godt frostfoder så hunnerne kan sætte rogn. Med lidt tålmodighed vil hannen så bygge en skumrede og forsøge at lokke en af hunnerne over til sig for at parre sig.


 • kira skrev den 2007-04-02 09:00:15

  i mandags skiftede jeg en trediedel.

  Svar fra webmaster: Så burde det ikke være strengt nødvendigt at skifte igen, hvis der er optræk til leg.


 • kira skrev den 2007-03-31 12:06:10

  hej. min far siger at jeg skal skifte vand i mit akvarie, men min kampfisks skum rede er lilge bleevt så flot så jeg vil ikke have at den går i stykker, bliver ahn sur over det jeg vil nødig ødelægge det for ham. på forhånd tak

  Svar fra webmaster: Hvor længe siden er det du har skiftet vand sidst og hvor meget skiftede du da? Jeg tror ikke han bliver sur, hvis han er i legehumør bygger højst sandsynligt bare en ny.


 • kira skrev den 2007-03-30 17:28:38

  måske har det noget at gøre med at det er tre dage siden fiskene kom i og at jeg har en mistanke om at han er lidt utjekket han har nemlig bygget TO skumreder:-)

  Svar fra webmaster: Jamen, det er jo sikkert også første gang han prøver det så det er jo ikke så mærkeligt. Du må give ham noget mere tid, så skal han nok komme efter det.


 • kira skrev den 2007-03-30 17:20:18

  25 grader. den hun med rogn venter på ham under reden, men når han kommer derhen flygter hun og han gider ikke fange hende

  Svar fra webmaster: Det lyder ikke som om hun er klar endnu, du må være tålmodig og evt. hæve temperaturen en grad eller to.


 • Anonym skrev den 2007-03-30 16:45:04

  hej jeg har 3 kamp fisk ved godt at det ikke er perle guramier men de er begge labyrint fisk min han har som du tidligere har fortalt mig bygget en skum rede ca. på størrelse med sig selv, men æggene kommer IKKE, den ene af de to hunner er med rogn men hannen kan ikke fange hende hvad skal jeg gøre? på forhånd tak:-)

  Svar fra webmaster: Jeg er på tynd is her, men måske kunne det hjælpe at flytte den hun du mener der ikke er med rogn? Alternativt ville jeg sikre at de fik god og proteinrig mad i en periode og så vente på at der skete noget. Nogle gange spiller temperaturen også ind og de fleste labyrintfisk kan godt lide meget varme helt op til 30 grader - hvor varmt har du dem gående?


 • kira skrev den 2007-03-29 16:53:14

  hej hvor stor bliver en skum rede normalt, hvor lang tid tager det at bygge den for hannen og hvordan sidder æggene fast?

  Svar fra webmaster: Det ved jeg faktisk ikke, for en stor han bliver den vel ca. samme størrelse som ham selv og jeg mener at han får bygget den i løbet af en dags tid. Æggene flyder og hannen tager dem i munden og spytter dem bagefter ud i skumreden


 • Anonym skrev den 2007-02-10 14:57:34

  Kan de gå sammen med Scalare?

  Svar fra webmaster: Det tror jeg, men de passer ikke rigtigt sammen. Scalaren kommer fra sydamerika, mens perleguramien kommer fra asien.


 • Montás skrev den 2007-01-13 13:57:04

  Mega smukt hehe har osse 2 en rød og en blå med pletter

  Svar fra webmaster: Ja, de er flotte.

Tilbage til forsiden