Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Frosne cyclops.

Frosne cyclops.

Frostfoder cyclops

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 17-02-2005 05:50 af Webmaster

Efter at have prøvet røde myggelarver et stykke tid, faldt jeg over frosne cyclops. Det var hos Flyvefisken at jeg så indehaveren fodrede med noget der lignede Artemia , men jeg kunne ikke forestille mig at det kunne være rigtigt. Det var det selvfølgelig heller ikke - det han fodrede med var frosne cyclops - et foder han gav til alle fisk i forretnigen, incl. mbuna'er og andre der ihvertfald ikke har det godt med røde myggelarver.

Jeg har siden brugt frosne Cyclops som det primære frostfoder til mine fisk. Fiskene er glade for det og det indeholder stoffer der fremhæver de naturlige farver, specielt de røde nuancer. Det bedste er at tø nogle terninger op op fodre med en teske eller lignende, men man kan også smide de frosne terninger direkte i akvariet, hvor de tør meget hurtigt. Jeg har dog hørt andre akvarister der fraråder at bruge frostfoder direkte i akvariet fordi fiskene kan få forfrysninger, men jeg har ikke selv oplevet problemer med det.

Man kan ofte købe et kilo for 100 kroner eller mindre, men hvis man ikke kigger sig for kan risikere at komme til at betale op til 20-25 kroner for 100g. Foderet er udmærket og selv store fisk tager det med glæde.

Det er også muligt at fange Cyclops selv i naturen i forårsmånederne, men det er en vis risiko for at medbringe snyltere eller parasitter, når man bringer fangsten hjem.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFoderTypeFrostfoder
Længde1-3 mm KommentarDet er også muligt at købe andre portionsstørrelser - som regel 1kg - til ca. 100 kr.
SlægtCrustacea HandelsnavnCyclops
LevestedFerskvand - søer og damme FormeringÆglæggende
ForhandlerDe fleste akvariebutikker og dyrehandlere Pris15-25 kr.
ArtCyclops species Pakkestørrelse100g

Kommentarer


  • manio@live.dk skrev den 2009-09-26 20:56:57

    hvor kan man købe et kilo henne

    Svar fra webmaster: Du kan nogle gange finde annoncer i den blå avis eller på hjemmesider som akvariesiden.dk fra folk der sælger større mængder.

Tilbage til forsiden