Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Ikke det bedste billede, men de små prikker er dafnier.

Ikke det bedste billede, men de små prikker er dafnier.

Kultur af moina

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 26-12-2004 12:42 af Webmaster

Det er muligt at holde dafnier i kultur, såvel danske som disse moina, der kommer fra østen. De danske dafnier er dog knap så egnede til dette formål, hvorimod moina er meget nemme at holde i kultur. Den helt store fordel ved kulturer er selvfølgelig prisen sammenlignet med f.eks. Artemia, men der er også andre fordele. F.eks. dør dafnierne ikke selvom de ikke bliver spist, de er jo vant til ferskvand i modsætning til Artemia. En af ulemperne er til gengæld at det ikke er så nemt at fremstille store mængder.

Kulturen

Jeg fik nogle få fra Nybys Discus, puttede dem i en beholder med vand og ventede nogle dage. De formerer sig ekstremt hurtigt - jeg tror der var 5-10 stykker i starten, men efter få dage var tallet vokset til flere hundrede. Jeg fodrede dem ca. hver anden dag med tørgær opløst i vand, ikke ret meget, bare så vandet blev uklart. For en sikkerheds skyld tog jeg nogle få fra i en anden beholder, hvor jeg ikke fodrede. Hvis den kultur hvor jeg fodrede skulle blev dårlig, ville jeg have en reserve klar. På trods af at der faktisk kom en del dafnier i beholderen, nåede jeg aldrig at prøve at fodre med dem. Mængden var simpelthen for lille, men på et tidspunkt vil jeg forsøge igen, denne gang med større beholdere.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFoderTypeLevende foder
Længdeca. 1 mm KommentarJeg har aldrig set dem solgt nogen steder, men Nyby havde en smule af dem engang. Man kan bestille dem i udlandet via nettet.
SlægtCrustacea HandelsnavnVarmtvands dafnier
LevestedØstasien FormeringÆglæggende
ForhandlerIngen Pris-
ArtMoina macropoda Pakkestørrelse-

Kommentarer


  • Lilleulv skrev den 2008-03-21 21:31:59

    Startkultur af Moina kan köbes hos www.springhalen.dk
    hilsen Lilleulv

    Svar fra webmaster: Tak for tipset!

Tilbage til forsiden