Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Levende dafnier

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 26-12-2004 12:20 af Webmaster

De fleste har nok prøvet at fange dafnier i en sø på et eller andet tidspunkt i deres liv og dafnier er et nogenlunde foder til akvariefisk. Desværre er foderværdien meget svingende og de skal helst have et rødligt skær for at have en rimelig næringsværdi. Til gengæld stimulerer de fiskenes jagtinstinkt og det er en udemærket ting. Mine fisk har altid været glade for dafnier, men man kan risikere at få forskellige snyltere eller parasitter med ind i sit akvarium og jeg har ikke selv benyttet friskfangede dafnier i en meget lang periode. Hvis man fodrer med dafnier bør man kun gøre det periodisk og supplere med tørfoder eller frostfoder ved siden af.

Fangst

Dafnier er mest udbredt sent på foråret og i sommermånederne. De fanges nemt med en fintmasket ketcher, der bevæges gennem vandet i otte-taller. Dafnier transporteres hjem i en spand, men man skal passe på med at putte for mange dafnier i, da de dør af iltmangel på vej hjem og så er pointen jo forsvundet.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFoderTypeLevende foder
Længde1-3 mm KommentarJeg har kun meget sjældent set at man kan købe levende dafnier, men til gengæld kan de fanges gratis i naturen.
SlægtCrustacea HandelsnavnDafnier
LevestedDe fleste ferskvandssøer og damme FormeringÆglæggende
ForhandlerSælges sjældent levende Pris-
ArtDaphnia species Pakkestørrelse-

Kommentarer

Tilbage til forsiden