Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Her ser du Cyclop-eeze i de to størrelser du kan få i Danmark, samt lidt af pulveret.

Her ser du Cyclop-eeze i de to størrelser du kan få i Danmark, samt lidt af pulveret.

Tørfoder cyclop-eeze

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 23-12-2004 09:12 af Webmaster

Jeg faldt for nogen tid siden over producentens (Argent) hjemmeside og læste om Cyclop-eeze, men på det tidspunkt var der ikke nogen der forhandlede det i Danmark. Det er der nu, da Cichlidecentret har forhandlet det siden sommeren 2004.
Cyclop-eeze indeholder en stor procentdel af proteiner og en stor mængde farveforstærkende stoffer, bl.a. stoffet astaxanthene der efter sigende skulle være langtidsvirkende. Argent fremhæver selv at Cyclop-eeze øger væksten, forstærker farven, styrker immunforsvaret og fremmer forplantningen. Af de fire påstande, har jeg selv indtil videre kun kunnet konstatere at det forstærker farven, men Martin fra Cichlidecentret har en fornemmelse af at det har øget legelysten også. Dette har jeg ikke selv oplevet da jeg primært bruger det som yngelfoder.

Man kan fodre med det direkte ved at drysse det ned i akvariet, eller man kan bruge det som ingredient i hjemmelavet foder, såsom malawimix. Jeg bruger det hovedsagligt direkte, hvor jeg giver det ved morgenfodringen. Man skal fortsat bruge almindeligt foder som hovednæringskilde, da man højst må bruge Cyclop-eeze til 20% af fodermængden.

Dåserne Cyclop-eeze kommer i er ganske praktiske da de har et tætsluttende plastlåg, og jeg har bl.a. brugt den lille dåse til at opbevare afskallede artemia i - der kan lige være to poser, og så er de væsentlig nemmere at tage med en ske bagefter.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFoderTypeTørfoder
Længde0,1-0,8 mmKommentarMan skal ikke lade sig snyde af de to dåse størrelser, hvor den lille med 50g i har et rumindhold på 275ml, har den store med 100g et rumindhold på 1165ml, hvilket er mere end 4 gange større end den lille på trods af indholdet faktisk kun er det dobbelte.
SlægtCrustaceaHandelsnavnCyclop-eeze
LevestedKultur i en arktisk søFormeringÆglæggende
ForhandlerCichlidecentretPris85 kr. og 149 kr. hhv.
ArtCyclops speciesPakkestørrelse50g og 100g

Kommentarer


  • Mathias skrev den 2008-02-11 11:24:18

    Hvor kan man købe det der foder

    Svar fra webmaster: I en akvariebutik, f.eks. Cichlidecentret.dk

Tilbage til forsiden