Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Deluxe klækkeapperat for levende Artemia salina

Deluxe klækkeapperat for levende Artemia salina

Artemia klækkeapperat deluxe

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 26-12-2004 14:04 af Webmaster

Den billige model af Artemia klækkeren har visse ulemper. For det første vælter den nemt da tyngdepunktet er placeret højt og for det andet har den både støj- og lugtgener. I denne kraftigt forbedrede model er de to ulemper elimineret totalt, og helt generelt er det en bedre måde at klække Artemia salina nauplier på. En af fordelene er muligheden for at belyse døgnet rundt og derved opnå en jævn temperatur og kraftig belysning af æggene, hvilket gør at de klækker bedre (dvs. har en højere klækkeprocent) og hurtigere.

Koncept

Grundkonceptet er et skab med indbygget holder, luftpumpe og lys. I skabet sættes stadig en omvendt Colaflaske med låg som beskrevet under den billige model af Artemia klækkeapperatet, dog uden holderen og man kan derfor nøjes med en Colaflaske pr. klækkeapperat. Fra luftpumpe føres en luftslange til et forgreningsled (placeret over vandstanden i flaskerne), hvorfra der trækkes to slanger, en til hver flaske, og slangen føres ind gennem kasplen. Når man skal rense flaskerne og fylde vand, kan man tage luftslangen af forgreningsleddet, men pas på ikke at tabe slangen for så løber det gamle vand ud over det hele.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriMaterialeliste
KommentarDeluxe modellen er lidt dyrere og tager længere tid at lave, men den giver helt klart et bedre resultat.
PrisCa. 280,-
Materialerfyrretræ (f.eks. til hylder)
to små hængsler
et lågehåndtag
to E14 fatninger
to 4W sparepærer
tre afbrydere
en samledåse
2 store Cola flasker
luftslange
skruer
Værktøjen sav
skruemaskine eller skruetrækker
hobbykniv
boremaskine
5,5mm bor
52mm hulbor
sandpapir

Kommentarer


  • Rasmus. skrev den 2012-01-13 17:48:30

    Fed guide! Har du et link til den afbryderbox du har brugt? Kan ikke rigtigt finde noget tilsvarende :)

    Svar fra webmaster: Afbryder boksen er "hjemmelavet". Det er en almindelig samledåse jeg har boret huller i og monteret 3 afbrydere. Alle delene skulle være til at få de fleste steder.


  • tim skrev den 2006-09-27 17:01:02

    jeg forstår slet ikke noget af hvordan man opbygger den, det er alt for dårligt beskrevet og min mundruger får unger om 2-3 dage

    Svar fra webmaster: Deluxe modellen tager udgangspunkt i at man har prøvet den almindelige model, men ønsker noget der er pænere og kan gemmes lidt mere af vejen. Jeg synes du skal prøve at kigge på den almindelige udgave, den er lidt mere udførligt beskrevet. Hvis der stadig er noget du er i tvivl om så læg en kommentar der.

Tilbage til forsiden