Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Melanochromis cyaneorhabdos

Melanochromis cyaneorhabdos

Melanochromis cyaneorhabdos (Maingano)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 30-05-2004 09:44 af Webmaster

Jeg købte fire Melanochromis cyaneorhabdos, tidligere kendt som Maingano i Cichlidecentret og satte sammen med Saulosierne. Den ene cyaneorhabdos var meget dominerende og endte med at overtage magten i akvariet. Den fik ret hurtigt udvalgt sig en hun og snart efter gik den med æg, der dog ikke blev til noget. Tredje gang den gik med æg blev den slået ihjel til min store ærgrelse, men jeg skulle nok have fisket den op af akvariet noget hurtigere. Jeg ville vente to uger af hensyn til ungerne og stress, men desværre var den død inden da.

En måneds tid senere gik en ny hun med æg og denne gang lykkedes det mig at redde ungerne (og tildels hunnen - da jeg satte hunne tilbage efter en uges tid, var de andre simpelthen ved at slå hende ihjel. Det endte med at jeg måtte fiske hende op og sætte i et andet akvarie). Jeg har nu solgt de tre voksne fisk og senere også 16 ungfisk jeg fik ud af kuldet.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Malawi mbuna
Længde8-9cm KommentarDer er meget lille kønsforskel på cyaneorhabdos - jeg kunne kun se forskel efter hunnerne havde gået med æg.
SlægtCichlidae
HandelsnavnMaingano LevestedMalawisøen, Afrika
Akvariestørrelse>100 literFormeringMundruger
Yngeltal15-25

Kommentarer


  • Anonym skrev den 2011-11-03 10:42:17

    de er meget flotte

    Svar fra webmaster: Tak for det, de er også en af mine favoritter.

Tilbage til forsiden