Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Et closeup af min største han taget med mit Canon EOS 350D.

Et closeup af min største han taget med mit Canon EOS 350D.

Melanochromis johannii

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 30-05-2004 09:44 af Webmaster

Jeg har prøvet kræfter med en ny Melanochromis-art, johannii'en. Den skulle ikke være så aggressiv som maingano'en, men det første der skete da jeg puttede dem i akvariet var at den ene fik alle de tæsk den kunne klare. Den har nu haft tid til at restituere sig og er kommet tilbage til de andre, og der er tilsyneladende ikke flere problemer. Det er jeg dog helt overbevist om at der vil komme, da jeg tror der er tre hanner og kun en hun, men jeg håber at aggressionerne vil udspille sig mellem de tre hanner, så hunnen kan få rimelig fred ind i mellem.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Malawi mbuna
Længde8-10cm KommentarDer er stor kønsforskel på johannii'en - hannerne bliver mørkeblå med lyseblå striber, mens hunnen forbliver gul.
SlægtCichlidae
Handelsnavn- LevestedMalawisøen, Afrika
Akvariestørrelse>128 literFormeringMundruger
Yngeltal20-25

Kommentarer


 • Anonym skrev den 2010-09-06 19:18:47

  Hmm....... Nu dejet lidt ny i ciller verdenen og jeg har lige købt 3 stk Melanochromis som alle er er sort og blåstribet, og han forklarede at han ville prøve at skelne og fange to hunner og en han. Men der var selvfølgelig ikke nogen garanti. Hvordan f..... Hænger det sammen?. Vil være meget glad for en tilbagemelding

  Svar fra webmaster: Martin har fuldstændig styr på cichlider, så jeg vil nærmere tro at det er en anden melanochromis du har købt, f.eks. cyaneorhabdos hvor både han og hun er blåstribet.


 • nikbloch@yahoo.dk skrev den 2006-08-20 22:00:39

  Prøver selv at gøre det så perfekt som muligt. Alt feedback er meget velkomment.

  Svar fra webmaster:


 • nikbloch@yahoo.dk skrev den 2006-08-20 21:56:21

  Du kan aldrig tage fejl om det er en han eller en hun. Hunnen er jo gul, det også først gået op for mig nu. Har selv seks hanner, og det går fint, men skal da helt klart have fat i nogen.

  Svar fra webmaster: Det er korrekt at de er meget nemme at kende fra hinanden når de er voksne, men som ungfisk er de allesammen gule. Først når hannerne bliver kønsmodne får de den blå farve.

Tilbage til forsiden