logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
En af mine ungfisk. Taget med mit Canon EOS 350D.
En af mine ungfisk. Taget med mit Canon EOS 350D.
En af mine ungfisk. Taget med mit Canon EOS 350D.

En af mine ungfisk. Taget med mit Canon EOS 350D.

Fætteren fra Bolivia - den bolivianske sommerfuglcichlide.

Skrevet den 28-12-2005 16:42 af cab

Siden jeg læste om denne cichlide i bogen "Cichlider fra hele verden" har jeg været lidt nysgerrig efter at prøve den, men jeg hidtil har jeg forsøgt mig med den almindelige sommerfuglcichlide i stedet. Da jeg besøgte AkvarieWest, så jeg de svømmede rundt hos ham, og jeg blev for fristet og kørte hjem med 4 stk i en pose. De er ikke så sarte som almindelige sommerfuglcichlider og bliver også lidt større, men der er stadig tale om en ret fredelig fisk.

Adfærd

De er ikke særlig dominerende over for andre fisk, men der foregår en del kampe indbyrdes, og muligvis er det årsagen til at jeg har mistet den ene. Ud af de tre øvrige, tror jeg der er 2 hanner og 1 hun, uden jeg dog er helt sikker da det er ret svært at kønsbestemme dem. Hannerne får efterhånden nogle forlængede stråler i halespidserne, men det sikreste tegn skulle være at hunnens bugfinne er afrundet. Omkring juleaften 2005 var de to som jeg tror er et par, helt tossede og fes rundt i hele akvariet mens de foretog nogle skinkampe. Der skete dog ikke mere, men jeg er ret sikker på at der er optræk til et eller andet.

I starten øjeblikket svømmede de rundt i mit øverste 325 liters akvarium, men senere blev de rykket til mit 128 liters, hvor der desværre aldrig skete mere. Efter et stykke tid blev jeg træt af at vente og skilte mig af med den igen.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Cichlide, Amerika

Længde

8-10cm

Kommentar

Den Bolivianske sommerfuglcichlide er knap så sart som den almindelige sommerfuglcichlide og kan efter sigende opdrættes i dansk postevand.

Slægt

Cichlidae

Handelsnavn

Boliviansk sommerfuglcichlide

Levested

Sydamerika

Akvariestørrelse

80 liter

Formering

Fritleger

Yngeltal

150-200


Kommentarer