Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Neolamprologus brichardi

Neolamprologus brichardi

Neolamprologus brichardi (Prinsessen af Burundi)

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 30-05-2004 09:58 af Webmaster

Jeg har fra første gang jeg så brichardi'en været fascineret af denne fisk, der er særdeles smuk og yndefuld. Det har heller ikke gjort det værre at de ofte ses med et kuld unger hos dyrehandleren.

Da jeg var lidt træt af Malawi'er valgte jeg derfor at prøve 5 af dem og jeg købte dem i november 2002. De har allerede udvalgt sig revirer og som det ses af billedet nedenfor er de også kønsmodne, og jeg har allerede fået et kuld unger og har set den særdeles aktive yngelpleje.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Tanganyika
Længde10 cmKommentarBrichardi'en er en meget aggressiv og dominerende fisk, der på kort tid overtager et akvarium helt og aldeles, med mindre der er andre fisk der kan give dem kvalificeret modspil.
SlægtCichlidae
HandelsnavnPrinsessen af BurundiLevestedTanganyikasøen, Afrika
Akvariestørrelse>100 literFormeringHuleleger
Yngeltal200

Kommentarer


 • jan skrev den 2011-06-18 23:23:23

  hallo jeg har lige købt 6 stk i unger der er 3 cm kan de gå med sommerfulgs cichlider de er fra samme leve sted menner jeg

  Svar fra webmaster: De kommer fra hver sin verdensdel, og det er ikke nogle jeg normalt ville holde sammen. Brichardi'erne er meget aggressive og vil nok hurtigt få kuet Sommerfuglcichliderne.


 • Astrid lund skrev den 2009-05-22 18:01:41

  de er fantaskiske det der med ordet prinsesse troede jeg at fisken var lyserød men jeg er jo også bare fjollet og døv, smuk, og sej girl

  Svar fra webmaster: ;-)


 • Alberte Fischer skrev den 2009-05-22 17:58:30

  de er smukke jeg vil have en til mit akvarium

  Svar fra webmaster:


 • David skrev den 2008-03-08 11:16:29

  Hvilke andre fisk fra samme fauna kan holde prinsessen i skak. Eller med andre ord: Hvis man vil have to cichilde-arter til at gå sammen, og prinsessen skal være den ene, hvilken skal så være den anden?

  Svar fra webmaster: Godt spørgsmål! Mit bedste bud på stående fod vil være en art sneglehuscichlider, som f.eks. N. multifasciatus, eller en Julidochromis art. Der vil helt sikkert være nogle kampe, men de går normalt ikke efter helt de samme territorier.


 • else skrev den 2007-12-09 15:40:48

  Hej webmaster: Vi har et stort 250 liters akvarie med fire store prinsesser. De lægger æg hele tiden, men de bliver hvide. Vi har prøvet at hælde medicin i vandet for svamp men det hjælper ikke. Kan du give en forklaring/råd

  Svar fra webmaster: Du skriver 4 store - ved du hvor gamle de er? Måske får hannerne ikke befrugtet æggene fordi de er for unge. Det kan også være at der slet ikke er nogle hunner. Hvor mange gange har de lagt æg?


 • Brian skrev den 2007-01-29 10:14:12

  Hej. Jeg har tænkt mig 1-2 par Brichardi i et 112L akva, har ingen planer PT om og yngle på dem, har ikke så meget erfarring med det endnu, det kommer med tiden. Får en del gode råd fra denne side.

  Svar fra webmaster: Hvis du køber en lille flok ungfisk på 5-6 stykker, skal de nok selv danne par med tiden og så skal der også nok komme unger.


 • Brian skrev den 2007-01-25 19:20:00

  Hej. Er det i stil med kribensis´s temperament

  Svar fra webmaster: Tjah, jeg vil næsten mene den er værre. Jeg havde en lille flok (4-5 stykker) i et 430 liters og de sad på 80% af arealet, mens de resterende fisk pænt måtte tage til takke med de 4 hjørner.


 • Brian skrev den 2007-01-25 14:58:10

  Hej. Jeg er som andre blevet fasineret af denne prinsesse af burundi fisk. Har fundet ud af der er en anden varitation. Den hedder neolamprologus (pulsher) og ikke brichardi. Er der store forskelle eller er det kun i farverne den er anderledes

  Svar fra webmaster: Det er to forskellige fisk der er meget nært beslægtet og også minder utroligt meget om hinanden i udseende og opførsel. De bør ikke holdes sammen da de meget let krydses. Begge fisk er meget flotte i form såvel som farve, men de har også begge et meget hidsigt temperament.

Tilbage til forsiden