Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Her ses en voksen hun af Neolamprologus multifasciatus, desværre er billedet meget ringe - beklager

Her ses en voksen hun af Neolamprologus multifasciatus, desværre er billedet meget ringe - beklager

Neolamprologus multifasciatus

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 30-05-2004 09:59 af Webmaster

Neolamprologus multifasciatus var den første sneglehusleger jeg prøvede kræfter med. Jeg startede med at købe 5 til et af mine 20 liters, men de døde desværre alle sammen dagen efter, enten fordi de var for længe i posen eller fordi de blev kolde under transporten. Jeg klagede min nød til akvariebutikken og jeg fik 5 mere til halv pris, hvilket er meget fint da de fisk jeg købte ikke så ud at fejle noget og forhandleren kan jo ikke tage ansvaret for hjemtransporten. Ud af de fem nye var der desværre en der døde i løbet af få dage og senere forsvandt der en mere - jeg tror det var som følge af revir stridigheder.

De tre jeg derefter havde gående så ud til at trives og efter en måneds tid var der pludselig bitte små multi'er ved et af sneglehusene. Derefter bemærkede jeg jævnligt nye kuld, men da jeg ikke altid fangede de små op var der et vist svind, ikke fordi forældrene æder dem så vidt jeg ved, men de forsvinder bare, muligvis fordi andre voksne i kolonien kan finde på at hapse en i ny og næ.

Jeg har i mit 20 liters haft mellem 8-10 voksne multi'er gående i en længere periode og de har konstant haft en håndfuld unger (eller to) og med jævne mellemrum har jeg kunnet sælge 10-20 ungfisk til den akvariebutik, hvor jeg oprindeligt købte dem. Da jeg købte dem sagde forhandleren (med et smil) at de var Tanganyikas svar på guppyen og at de sikkert legede i posen på vej hjem, og selvom det ikke skete i posen på vej hjem vil jeg dog give ham ret i at de er ekstremt ynglevillige.

Jeg afsatte efter et års tid mit højre 75 liters som artsakvarie for multi'erne og jeg flyttede hele kolonien fra mit 20 liters. Der kom hurtigt 3 nye kuld efter flytningen og jeg kunne se at hannen ynglede med flere hunner i hver sit sneglehus. Der var en anden han også og han fik sit eget lille territorium i et hjørne af akvariet, hvor han havde en enkelt hun og et par sneglehuse.

Da jeg senere fokuserede på Malawi-cichlider solgte jeg først de voksne multi'er og senere også de resterende unger. Det er absolut en fisk der kan anbefales til alle der kan lide at betragte cichlidernes spændende adfærd og yngelpleje og jeg kan sagtens forestille mig at holde den igen på et senere tidspunkt. Jeg har også haft holdt en sneglehusleger der minder meget om multi'en, nemlig Neolamprologus similis som du kan læse om ved at klikke her.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriFiskTypeCichlide, Tanganyika
Længde3-4,5cmKommentarmultifasciatus-hannen vil forsøge at danne et harem, som han samler i en klynge af sneglehuse, hvor hver hun har sit eget sneglehus i hans territorium.
SlægtCichlidae
Handelsnavn-LevestedTanganyikasøen, Afrika
Akvariestørrelse>20 literFormeringSneglehusleger
Yngeltal10-20

Kommentarer


  • jangh@privat.dk skrev den 2010-10-29 17:38:33

    Ved ikke om min mail blev sent men ville spørge om foder til multier om jeg måtte få lidt ideer På forhånd tak Mvh. Jan

    Svar fra webmaster: De spiser det meste: Frosne cyclops, artemia, afskallede artemia, tørfoder.

Tilbage til forsiden