Vi bygger om og det vil give forstyrrelser undervejs Vi beklager på forhånd
Hjælp og inspiration til akvarister
Webmaster

Min nye luftpumpe har mange navne, men har normalt type LP-40.

Min nye luftpumpe har mange navne, men har normalt type LP-40.

Luftpumpe Clear Seal LP-40

Information på Aquainfo.dk

Skrevet den 13-12-2004 23:44 af Webmaster

Jeg har oplevet et par strømudfald i løbet af 2004, heldigvis ikke langvarige, men nok til at sætte tanker i gang - hvis nu…
Dette ledte mine tanker videre til andre "single-point-of-failure" komponenter i mit akvariesetup. Da jeg altid har 2-3 reservevarmelegemer, samt muligheden for at hæve rumtemperaturen og lys ikke er kritisk, har jeg kun to kritiske komponenter i mit setup. Den første (og mest kritiske) er strømmen, men den risiko har jeg valgt at leve med, da strømudfald her på egnen som regel er kortvarige. Den anden er min luftpumpe, hvor jeg hidtil kun har haft én der var kraftig nok til at drive alle akvarierne: Resun AC-9908. Min reserve (en Infinity AP-950R) ville ikke kunne drive alle akvarierne ved et evt. nedbrud.

Derfor besluttede jeg mig for at investere i en ny pumpe og det blev denne her: Clear Seal LP-40. I modsætning til Resun'en er den hverken regulerbar eller har separate udtag, men der følger en plastik-dims med som man kan forbinde til afgangen og derefter fordeles luften til 12 udgange. Jeg valgte at købe en anden fordelerstuds med 18 regulerbare haner - hvis nu jeg fik flere akvarier hen ad vejen.

Jeg købte pumpen i august 2004, tog den med hjem, satte fordelerstudsen på, byttede den ud med Resun'en (fremover reservepumpe) og satte stikket til LP-40'eren i og den har kørt uden problemer fra starten af. Den giver virkelig meget tryk og jeg har været nødt til at skrue ned for samtlige haner for at filtrene ikke skal miste deres effekt. Jeg kan fuldt ud anbefale den til akvariereoler med op til 20-25 128 liters akvarier (hvilket jeg dog ikke selv har prøvet - endnu).

Den anvendes i øvrigt også ofte til havedamme, hvilket du kan se mere om ved at søge efter "clear seal lp-40" på google.

Pumpen har et svagt punkt, men det er generelt for stort set alle luftpumper og det er membranerne. En dag i oktober 2005 da jeg kom hjem fra arbejde virkede pumpen ikke, så jeg skyndte mig at skifte om til min Resun AC-9908 så filtrene nåede ikke at tage skade. Jeg har skrevet en vejledning til hvordan membranerne skiftes.

Tilbage til forsiden

Faktatabel
KategoriAkvarieudstyrTypeLuftpumpe
KommentarDen samme pumpe kan fåes med forskellige navne, men som regel er type-navnet ens: LP-40.
ProducentClear Seal ForhandlerSpecialiserede akvariebutikker
Pris750,- Forbrug40W
Ydelse50 liter/minut Pris 2165,- (fordelerstuds)

Kommentarer


  • Anonym skrev den 2008-03-17 14:59:43

    Hallo. Jag lurar lite på var du köper fordelersuds? Mvh Anders

    Svar fra webmaster: Jeg købte min hos Nyby's Dicus der ikke eksisterer mere, men jeg har fået oplyst at man kan få dem hos www.koicenterjylland.dk


  • Allan skrev den 2007-02-06 18:40:37

    larmer den meget ? over selv at købe en lp 40. tak for en god og informations rig akvarie web.

    Svar fra webmaster: Ja, jeg synes den larmer en del så jeg har sat min på loftet. Til gengæld giver den masser af luft.

Tilbage til forsiden