Aquainfo.dk

Hjælp og inspiration til akvarister

Akvarieplan 2004

Tolkning af akvarieplanen.

Skrevet den 16-08-2006 23:30 af Webmaster

Dette er første version af min akvarieplan, hvor jeg forsøgte at planlægge mine akvaristiske tiltag et stykke tid ud i fremtiden. Ting i kursiv har jeg allerede købt eller gjort og det der er overstreget, er de ting jeg har fortrudt siden jeg lavede planen.

2004 blev meget anderledes end jeg havde håbet og i særdeleshed præget af sygdom og utætte akvarier, men jeg har fået tilpasset akvarier og fisk og har nu en ny plan at gå efter.

Akvarier og udstyr

Jeg har de akvarier jeg umiddelbart har plads til, med undtagelse af en skummel plan tilbage fra 2003 om at få et stort hjørneakvarium i stuen. To ting spænder ben for den plan, for det første har jeg ikke plads til det 470 liters jeg har forelsket mig i, for det andet synes min kone ikke tiden er til det lige nu. Jeg ville også gerne have skiftet det sidste af de gamle ud for at undgå ridser og andre skønhedsfejl, men i første omgang vil jeg nøjes med at skifte mit 153 liters ud med et nyt 148 liters. Og så er jeg også "lige" kommet til at købe et startsæt på 54 liter.

Af hensyn til planterne og fotograferingen overvejer jeg også at købe et dobbelt T5-armatur på 2x24W med indbygget reflektor, som jeg vil installere over mit nye 148 liters.

Fisk- og planteindkøb

Jeg har lavet mig en liste over de fisk jeg gerne vil prøve kræfter med i fremtiden, samt andre jeg bare overvejer. Nogle af dem er nye fisk jeg ikke har prøvet før, andre er gamle kendinge.
Hvis du tilfældigvis har nogle af fiskene på listen du vil sælge, er du meget velkommen til at kontakte mig, så vi evt. kan finde ud af pris og levering/afhentning. For de fleste af tetra- og barbearterne, vil jeg løbende skille mig af med de arter, hvor jeg har haft held med opdrættet. Af malawier har jeg kun Melanochromis auratus tilbage, da jeg simpelthen ikke har plads til dem længere. Auratus'erne ryger også når de er udvokset.

Opdræt

Jeg satte mig i 2004 for at forsøge mig med opdræt af en lang række af traditionelle æglæggende akvariefisk, fra zebrafisk til rød neon. De fleste af dem har jeg måttet opgive og fokuserer nu primært på guppyer og mine resterende cichlider.


Kommentarer