logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Akvariereol, samlet indhold: 515 liter
Akvariereol, samlet indhold: 515 liter
Akvariereol, samlet indhold: 515 liter

Akvariereol, samlet indhold: 515 liter

Denne hjemmebyggede reol er mit hidtil dyreste projekt.

Skrevet den 31-05-2004 11:25 af cab

Min lille reol er bygget over flere omgange og jeg har selv bygget reolen af Porsarør, hvilket er særdeles nemt, men også ret dyrt. Man kan købe profilerne og samleledene i byggemarkeder - det nemmeste er hvis man køber profilerne på mål. Jeg startede projektet med 5 akvarier i et af vores tomme værelser, hvor mit 53 liters stod på et gammelt bord og jeg skulle finde et sted at placere 3 20 liters og et 63 liters og så blev den ellers tilpasset efter behov.

Version I - 176 liter

I første omgang byggede jeg reolen til 2 akvarier på hhv. 53 og 63 liter, samt 3 på 20 liter. På toppen skulle der så have stået et på 160 eller 180 liter en gang med tiden. Den var 100 cm lang og 40 cm bred.

Version II - 426 liter

Sådan gik det ikke for jeg ville gerne flytte reolen og for at kunne passe, skulle den være lidt kortere. Den blev så ændret til sin nuværende grundform, og jeg begyndte at jagte de sidste akvarier der manglede. Det blev til de 3 20 liters i toppen, et 63 liters, et 153 liters og 2 75 liters.

Version IIb - 491 liter

Den næste ændring var at få byttet mit 63 liters med et 128 liters.

Version IIc - 507 liter

Derefter fik jeg proppet et 16 liters op på den øverste række.

Version IId - 515 liter

Der var stadig et par ledige kvadratcentimeter så jeg byttede mit 16 liters ud med 2 12 liters. Nu er stort set hele reolen bundareal optimalt udnyttet.

Version IIe

Da jeg havde fået bestykket reolen med alle de akvarier den kunne bære, gik det op for mig at der manglede noget finish. Samtidig læste jeg også at den allervigtigste faktor i akvariefotografering er lys og derfor besluttede jeg for at udbygge lyset med 3 E14 fatninger på hver række, 2 til ekstra lys og 1 til skumringslys før hovedlyset tænder og slukker. Derefter lukkede jeg hullerne mellem akvarierne med limtræ så lyset ikke generede beskueren og samtidig gav en flot finish på reolen.

Reolen er den dyreste enkeltting, jeg har anskaffet til mine akvarier. Samlet pris incl. lys ligger omkring 3.000 kroner.

Version IIf

Jeg har fundet ud af at jeg har lavet en konstruktionsfejl, eller rettere sagt, har jeg fundet ud af at selv små akvarier vejer for meget til at man kan samle Porsa profiler på den tværgående led, sådan som jeg har gjort på den øverste række. Jeg bliver derfor nødt til at flytte de øverste akvarier, demontere lyset på den næstøverste række, og udskifte de tværgående profiler i den øverste række og derefter anvende en hylde der flugter med overkanten af profilen af hensyn til de 2 12 liters.

Version IIg - 531 liter

De øverste små akvarier er skiftet ud med et 100 liter akvarium i specialmål for at passe optimalt på toppen.

Version IIh - 526 liter

Det gamle 153 liters akvarium blev udskiftet med et spritnyt 148 liters akvarium - lavet lige præcis til reolen.

Status

Selvom jeg ikke var meget for at indrømme det, var jeg i en lang periode for presset og stresset til at passe akvarierne i reolen og til sidst satte jeg reolen til salg. Det var lidt trist da den blev hentet og jeg har nu kun 3-4 mindre akvarier tilbage - hvor af kun 1 er sat op.


Faktatabel
Kategori

Akvarium

Type

Akvariereol, aluminium

Anskaffet

August 2001

Længde

97.5

Højde

190

Bredde

40

Kommentar

Reolen er ombygget af flere omgange, hvilket også ses af billederne.


Kommentarer