logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Akvariereol, samlet indhold: 650 liter
Akvariereol, samlet indhold: 650 liter
Akvariereol, samlet indhold: 650 liter

Akvariereol, samlet indhold: 650 liter

Jeg skiftede mit 430 liters med denne reol med 2 325 liters.

Skrevet den 15-01-2006 10:10 af cab

Denne reol rummede 2 325 liters, og jeg købte akvarier og reol samlet, hvilket er langt det billigste fremfor at bygge reoler selv. Til gengæld er det jo ikke altid at den så er lavet som man selv ville have gjort, f.eks. tror jeg at jeg ville have sat et sæt ben på midten i denne reol forneden for at understøtte midten. Jeg kender en der har en tilsvarende reol, dog med 3 akvarier i højden og han har ikke haft problemer, så jeg regnede ikke med at få problemer, og det har der heller ikke været.

Reolen erstattede mit 430 liters, og selv om akvarierne var lidt mindre, åbnede de op for at jeg kunne afprøve flere fisk "ordentligt" og med min måde at købe fisk på er det jo en god ting.

Version I

Da jeg købte reolen var den helt åben og indeholdt kun de to akvarier, det øverste akvarium var klart det pæneste, mens det nederste akvarium var temmelig ridset og knap så pænt.

Version II

Da min mindste datter en dag kravlede ind under det nederste akvarium, fik jeg dårlige nerver og byggede derfor to skuffer på hjul til alt mit udstyr, så det nu er gemt af vejen og der ikke længere er nogen der kan komme ind under akvariet.

Version III

Den sidste ændring jeg lavede, var at bygge et skab til en Deluxe Artemia hatcher, der samtidig holdt det øverste akvarium ind til væggen, så reolen ikke kunne vælte.

Lys

Armaturerne var fuldlængde, dobbelte lysstofrørsarmaturer, af Akvastabils gamle model. Bredden var ca. det halve af akvariets og lysstofrørene var 36W. Derudover havde jeg monteret en E14 fatning med en 5W sparepære i hvert armatur, og den tændte fra morgenstunden og slukkede lige før det store lys tændte, og tændte igen lige inden det store lys slukkede og slukkede en time efter det store lys. På den måde blev overgangen fra mørke til lys og omvendt ikke lige så brat, som normalt. Denne form for belysning betegnes normalt skumringslys.

Reolen er solgt

Efter at det nederste akvarium blev utæt igen, blev jeg ret irriteret. Til dels fordi 325 liter vand på gulvet er meget og ikke mindst fordi akvariet også var temmelig ridset. Jeg overvejede derfor at købe et nyt 325 liters i stedet for, men egentlig ville jeg hellere have et større akvarium, hvilket der ikke er plads til.

Min kære kone nævnte samtidig også at det ville være rart, hvis vi havde et ekstra skrivebord, hvor børnene kunne tegne og efter et par måneders overvejelser, blev jeg enig med mig selv om at nu og her ville den bedste løsning være at sælge reolen og akvarierne. Det er ikke nemt at finde en køber til en reol med et utæt akvarium, men der var alligevel 3 der var interesserede og selvom der gik nogle måneder fra jeg startede med at kigge efter en køber, fik jeg afsluttet handlen midt i januar 2006. Jeg håber at den nye ejer får god glæde af reolen og akvarierne.


Faktatabel
Kategori

Akvarium

Type

Akvariereol, aluminium

Anskaffet

Februar 2003

Længde

135 cm

Højde

115

Bredde

50

Anvendelse

Solgt

Stand

-

Kommentar

Man kan faktisk have 3 325 liters eller 3 250 liters i højden, men så skal det ene akvarium helst være lidt lavere end 50cm.


Kommentarer