logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Nyanlagt med sten og planter, men ingen fisk.
Nyanlagt med sten og planter, men ingen fisk.
Nyanlagt med sten og planter, men ingen fisk.

Nyanlagt med sten og planter, men ingen fisk.

Opvækstakvarium for malawi cichlider.

Skrevet den 15-01-2006 10:29 af cab

Jeg købte dette akvarium brugt i marts 2002 sammen med 2 75 liters. De indgik alle tre i den anden version af min lille akvariereol.

Det var utæt og jeg måtte lime det i bunden, som iøvrigt er lidt speciel. Det er en stålbund med en plexiglas plade over og jeg var lidt skeptisk om det nu ville holde tæt. Det gjorde det dog indtil slutningen af 2005, hvor det blev utæt da jeg var igang med at lægge det om til et Tanganyika akvarium. Pludselig løb vandet ned ad reolen og jeg fik meget travlt med at tømme det igen. Jeg limede det efter en meget grundig rengøring - tæthedsprøvede det og satte det op igen, men ak - det var stadig lidt utæt, så nu har jeg taget konsekvensen og bestilt et nyt i specialmål der passer præcis i reolen.

Teknik

Akvariet blev filtreret af en sort filtersvamp på 40x40x5cm med to luftdrevne pumperør og blev opvarmet af et 100W Via Aqua stålvarmelegeme med separat føler og udvendig temperaturregulator. Belysningen var et 18W lysstofsrør monteret oven over, samt en enkelt 5W sparepære der gav et skumringslignende lys før og efter hovedlyset tændtes. Lyset var styret af to ugeure.

Anvendelse

Jeg har haft brugt det som Malawiakvarium for mbuna'er og som opvækstakvarium generelt.

Status

Jeg har "solgt" akvariet til ham der købte min reol med 325 liters i januar 2006, han fik det med så han kunne øve sig på limning af akvarier.


Faktatabel
Kategori

Akvarium

Type

Aluminium

Anskaffet

Marts 2002

Længde

91 cm

Højde

41

Bredde

41

Anvendelse

Solgt

Stand

Temmelig brugt og ridset

Kommentar

Akvariet er af ældre dato - det har en plexiglasbund over en stålbund. Målene er meget specielle, men passede stort set præcis til min lille reol.


Kommentarer