logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Copadichromis borleyi kadango
Copadichromis borleyi kadango
Copadichromis borleyi kadango

Copadichromis borleyi kadango

En af de hyppigt forekommende utaka'er i Malawi-søen.

Skrevet den 30-05-2004 10:38 af cab

Jeg har købt 6 borleyi-unger i februar 2003 med den risiko at de ville blive for store til mit 325 liters, men jeg valgte at købe dem alligevel - det er typisk ikke særlig svært at komme af med udfarvede individer. Jeg har ikke gjort mig mange iagttagelser om fisken endnu, men der er allerede en der virker dominerende.

Adfærd

Det er en meget livlig fisk og den er meget grådig ved fodringstid. I starten slog den mig som meget fredelig, og det er den også undtagen når den ligger an til leg - der overtager den fuldstændig styringen i akvariet. Når legen er overstået går tingene tilbage til deres normale tilstand, hvor Borley'en dog ikke lader sig hundse med, men alligevel ikke jagter de andre fisk nævneværdigt.

Opdræt

Da julen 2003 stod for døren begyndte min ene han at te sig meget aggressivt, specielt overfor den anden han og til sidst flyttede jeg den underkuede han og to hunner til mit andet 325 liters akvarium. Den dominerende han forsøgte med stort set alle midler at tiltrække sig hunnernes opmærksomhed og til sidst, den 4. januar 2004 opdagede jeg at den ene hun gik med æg. Det kom ikke som den store overraskelse, da den havde lagt op til det i 2-3 uger, men jeg blev temmelig overrasket den 8. januar, da jeg kom hjem fra arbejde og opdagede at den anden han også havde leget med en af hunnerne i det andet akvarium.

Da de bliver ret store og jeg efterhånden ikke havde plads til dem alle 6, satte jeg først den ene trio til salg og senere solgte jeg også den anden trio.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Cichlide, Malawi utaka

Længde

12-15cm

Kommentar

-

Slægt

Cichlidae

Handelsnavn

Kadango, Red fin

Levested

Malawisøen, Afrika

Akvariestørrelse

250 liter

Formering

Mundruger

Yngeltal

40-60


Kommentarer