logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Julidochromis ornatus
Julidochromis ornatus
Julidochromis ornatus

Julidochromis ornatus

En af de mindre og sarte Julidochromis.

Skrevet den 22-12-2005 07:41 af cab

Da jeg startede med akvariehobbyen tilbage i 70'erne, var ornatus'en blandt de cichlider jeg prøvede, dog uden det store held. Da jeg solgte størsteparten af mine voksne Malawicichlider i December 2002, købte jeg samtidig 5 stk ornatus just ankommet fra Tjekkiet. Jeg håbede at jeg havde større held med dem denne gang, og det så i hvert fald ikke ud til at de fejlede noget. Desværre gik det ikke så godt med mine ornatus - de døde en efter en i løbet af kort tid og efter et par måneder var de alle væk.

Adfærd

Jeg ved ikke hvad der gik galt, men jeg har ladet mig fortælle at ornatus er meget følsomme overfor vandkvaliteten. En af de ting der fascinerer mig ved ornatus er de klare farver og markante striber, samt dens opførsel i akvariet. Når den har udvalgt sig sit territorium, bliver den meget tæt på det og bevæger sig ikke ret langt væk fra det. Den stiller sig også parallelt med underlaget, uanset om det betyder at den står på hovedet i vandet. Når de får unger, danner de, ligesom mange andre Tanaganyika cichlider, en koloni hvor unger i flere generationer går sammen med de voksne.

Jeg har endnu ikke opgivet ornatus, selvom jeg har ikke købt nye endnu, men i mellemtiden har jeg i stedet prøvet kræfter med den mindste Julidochromis, Julidochromis transcriptus som jeg har holdt i et artsakvarium i et stykke tid og som nu skal gå i mit kommende Tanaganyika akvarium. Når jeg får lyst til at prøve ornatus igen, kunne jeg forestille mig at have dem gående i mit Tanganyika akvarium, men det vil kræve at jeg skiller mig af med mine transcriptus, da de nemt krydser indbyrdes.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Cichlide, Tanganyika

Længde

8-9 cm

Kommentar

Ornatus er blandt de mere sarte Julidochromis-arter og fordrer vand af høj kvalitet, hvilket indebærer regelmæssige vandskift.

Slægt

Cichlidae

Handelsnavn

-

Levested

Tanganyikasøen, Afrika

Akvariestørrelse

60 liter

Formering

Huleleger

Yngeltal

80-100


Kommentarer