logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Luftfilter med skumpatron (enkelt).
Luftfilter med skumpatron (enkelt).
Luftfilter med skumpatron (enkelt).

Luftfilter med skumpatron (enkelt).

Et godt og billigt filter til små akvarier.

Skrevet den 25-06-2006 13:26 af cab

Dette er et af de simpleste og billigste filtre man kan få. Man tilslutter en almindelig luftpumpe i passende størrelse og luften trykker vandet igennem røret og ud foroven gennem vinkelstykket. Vandet suges derved igennem skumpatronen, der fanger forskellige urenheder i vandet og på den måde får man en mekanisk rensning.

Efter et stykke tid dannes der en bakteriekultur i skumpatronen der også er med til at fjerne dårligdomme fra vandet, men her er tale om en biologisk rensning. Når den bliver for snasket kan man bare tage patronen af og skylle den, dog helst i akvarievand af hensyn til bakteriekulturen.

Med enkeltpatron kan de fås hos Akvarieforretningen.dk for 59 kr.

Den "store" model

Der findes også en model med 2 skumpatroner til lidt større akvarier. Jeg bruger selv sådan et i mit 75 liters akvarie. De kan fås hos Akvarieforretningen.dk for 69 kr.

En af fordelene ved den dobbelte model er desuden også at den også kan fungere som enkelt, hvis man fjerner T-stykket og monterer den ene patron (incl. rør) på hovedrøret. For de 10 kr. ekstra får man altså både en ekstra patron og muligheden for dobbelt filterkapacitet.

Udskiftning af skumpatronen

Hvis skumpatronen bliver for snasket og ikke kan blive ordentlig ren, kan man blot skifte den ud. Man skal være opmærksom på at den ikke fungerer så godt som den brugte patron i starten indtil den bliver kørt til. To skumpatroner koster 44 kr. som reservedel.


Faktatabel
Kategori

Akvarieudstyr

Type

Luftfilter

Kommentar

Filtrene er effektive til små akvarier, men husk at ofre en ny patron i ny og næ.

Producent

-

Forhandler

De fleste akvariebutikker

Pris

39,- (enkelt), 59,- (dobbelt)

Pris 2

29,- (reservepatron)


Kommentarer