Aquainfo.dk

Hjælp og inspiration til akvarister

Hule af kokosnød

Hule af kokosnød

Huler af kokosnødder

En kokosnød bliver til en eller to huler i dit akvarium.

Skrevet den 11-12-2004 23:47 af cab

Mange fisk elsker huler, bl.a. Ancistrus, hvoraf man her på billedet kan skimte skægget, og mange arter kræver en eller anden form for hule for at ville yngle, som f.eks. Kribensis. Da det ikke er altid man kan finde en hul trærod eller opbygge en stensætning i akvariet så det danner en hule, må man ty til andre metoder. Alternativerne er så enten en urtepotte, et stykke PVC-rør eller en halv kokosnøddeskal. Jeg bruger selv alle tre dele, men en kokosnød ser som regel mere naturlig ud i vandet end de øvrige muligheder. Her følger en kort vejledning i at halvere en kokosnød, så det ikke går som i sangen "Far, jeg kan ikke få hul på kokosnødden…".

Fremgangsmåde.

Man starter med en hel og frisk kokosnød og med en hammer slår man adskillige gange hele vejen rundt om kokosnødden. Hvis man vil have to huler skal det være på midten, men hvis man hellere vil have en større hule kan man slå ca. en tredjedel nede.

Når kokosnødden er halveret kommer det mest irriterende arbejde, nemlig at grave indmaden ud. Til gengæld kan man spise det, hvis man ellers kan lide kokos - når man laver de første huler er der god afsætning, men ved den tiende er det ligesom om interessen falmer lidt.

Når så indmaden er væk, skal man vurdere om der er en naturlig indgang til hulen, ellers må man hjælpe lidt til med en bidetang. Inden det færdige resulat, kan puttes i akvariet, skal skallen skoldes i kogende vand, evt. kan den koges, men den afgiver meget farve og det sætter sig i gryden.


Faktatabel
KategoriMaterialeliste
KommentarMan kan også vælge at save kokosnødden over og bore hullerne, men jeg har nu altid selv brugt denne metode.
PrisCa. 5,-
Materialer1 kokosnødVærktøj1 hammer
1 bidetang
1 kniv

Kommentarer


 • Michael skrev den 2009-12-14 13:46:57

  Sker der noget ved, at "trådene" på nøden bliver siddende på? Eller skal det slibes væk? Eller spiser mallerne? Vil selv give mig i kast med at prøve kokosnødehulen :)

  Svar fra webmaster: Jeg plejer at lade dem sidde på - efter kort tid er de væk.


 • Tommy skrev den 2008-04-09 14:29:56

  Kog kokosnøden i 5 min når den er halv... så kan kokos'en udtages meget nemt

  Svar fra webmaster: Tak for hintet - det kan ellers være lidt bøvlet.


 • Yusuf skrev den 2008-02-16 17:30:47

  skal der være et hul oven over kokosnøden?

  Svar fra webmaster: Det bestemmer du selv - jeg brækker bare et stykke af ved kanten, men der er også mange der borer et hul. Det er en smagssag.


 • Uni skrev den 2008-02-11 23:15:53

  jeg plejer kun at lave et hul på størrelse med en femmer i nøden og når der er hul så tar jeg kniven i brug og tar kokosen ud det tager ca 8-10 min. men virker hulen ligeså godt som hvis den var halveret...??? jeg synes nemlig ik at der sker noget..

  Svar fra webmaster: Jeg har ikke selv prøvet på den måde du beskriver, men jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle være ligeså godt. Jeg tror du må væbne dig med tålmodighed hvis du venter på yngel for det er først når fiskene er klar der sker noget.


 • Jens skrev den 2008-02-02 13:34:26

  Tak for en god ide - vi har kokosnødderne i gryden i dette øjeblik og mallerne får nye huler engang i eftermiddag :-) Det lykkedes os i øvrigt at få kokosen inde i nødden ud som en hel kugle. så det bliver til lørdagsslik i aften.

  Svar fra webmaster: Velbekomne - i begge tilfælde ;-)


 • Jacob skrev den 2006-08-23 19:56:40

  Hvordan fjerner du alt det kokos der er inde i dem ?

  Svar fra webmaster: Med en kniv, en del besvær og en masse tålmodighed ;-)