Aquainfo.dk

Hjælp og inspiration til akvarister

C. wendtii er en af de nemmeste Cryptocoyne arter at holde, og den er meget flot.

C. wendtii er en af de nemmeste Cryptocoyne arter at holde, og den er meget flot.

Cryptocoryne wendtii brown

C. wendtii brown er en af de nemmeste Crytocoryner.

Skrevet den 28-12-2004 14:01 af cab

C. wendtii er en meget populær akvarieplante, da den er nem at holde, kan holdes i hårdt vand og ikke stiller krav til lyset. Den vokser ikke specielt hurtigt, men den er meget stabil i sin vækst. Når den er i vækst, sender den små udløbere ud som kan tages fra og bruges til nye planter, men generelt synes jeg man skal lade planten vokse sig tæt og kraftig inden man overvejer at fjerne udløberne.


Faktatabel
KategoriPlanterTypePlanter
Højde10-25cm KommentarC. wendtii typerne er velegnede til cichlideakvarier da de normalt ikke spiser dem.
SlægtAraceae
Handelsnavn- LevestedAsien
FormeringUdløbere

Kommentarer


 • Anonym skrev den 2008-11-08 21:40:06

  de sorte hår er højst sandsynlig staghorn eller penselalger.Det opstår fordi planten mangler næringsstoffer.Når planten mangler næring,vil dette typisk vise sig i kanten af bladene,som lynhurtigt bliver offer for algevækst.Og så er det svært at komme problemet til livs,dog ikke umuligt.Du skal sørge for din plante for det mikro og makro gødning den har brug for.Evt.kunne du tilsætte co2 eller Easycarbo(flydende kulsftof) sammen med gødningen.Brug gerne rødlersgødning i bundlaget,da ikke alle planter optager næring gennem bladene,men nogle optager fra bundlaget.

  Svar fra webmaster: Tak for de gode råd - jeg håber de også kan komme andre til gavn.


 • Jacob skrev den 2006-10-06 21:00:54

  Det skal jeg gøre :-)

  Svar fra webmaster:


 • Jacob skrev den 2006-10-06 14:32:10

  Okay.. Glæder mig til at se det, når resultatet kommer.

  Svar fra webmaster: Du må nok væbne dig med tålmodighed for lige pt. kniber det gevaldigt med tiden. Det bliver tidligst til næste år, men du er velkommen til at minde mig om det ind i mellen.


 • Jacob skrev den 2006-09-02 19:45:43

  Jeg plejer bare og plukke de grimme blade, så det ser pænt ud :-) Ps: Du har ikke mulighed på et tidpunkt og lave en side med dekorationer ? Jeg vil nemlig godt se hvad der er plads til af pæne ting, i et 54 liters.

  Svar fra webmaster: Ja, det gør jeg også, men hvis der er alger på alle bladene bliver planten jo lidt bar ;-) Mht. dekorationer er det ikke rigtigt mit speciale, men jeg kunne godt tænke mig at eksperimentere med det, netop i mit 54 liters, jeg har bare ikke rigtig tid til det i øjeblikket.


 • Jacob skrev den 2006-08-30 18:08:59

  Jeg har en plante, næsten magen til, men der vokser sort hår på bladene ! Er det noget du har forstand på ?

  Svar fra webmaster: Nej faktisk ikke, hårene må være en slags alger, men jeg ved ikke hvorfor de kommer eller hvordan du slipper af med dem.