Aquainfo.dk

Hjælp og inspiration til akvarister

Selvom navnet antyder noget andet er bladene faktisk helt glatte.

Selvom navnet antyder noget andet er bladene faktisk helt glatte.

Valisneria spiralis

Valisneria er nok en af de mest kendte akvarieplanter.

Skrevet den 19-06-2004 09:42 af cab

Valisneria spiralis er en af de mest hårdføre akvarieplanter, og den er samtidig meget nem at holde. Den har lange smalle lige blade der ligner kraftigt græs. Den formerer sig ved små udløbere og man er med jævne mellemrum nødt til at fjerne nogle planter for at den ikke skal brede sig over hele akvariet. Hvis den bliver for høj, er det muligt at klippe den i længden så den ikke lukker af for lyset til akvariet.

Den kan varmt anbefales til nystartede akvarier på grund af af den hurtige vækst og nemme pasning.


Faktatabel
KategoriPlanterTypePlanter
Højde40-50cmKommentarValisneria er blandt de allernemmeste planter at holde og formere. Selvom denne plante hedder "spiralis" er det ikke det samme som en skrue valisneria.
SlægtHydrocharitaceae
Handelsnavn-LevestedAsien
FormeringUdløbere

Kommentarer


 • anonym skrev den 2010-05-23 17:17:15

  meget flotte planter du foreslog men hvad med "Bacopa Caroliniana" "sagittaria sabulata" og "synnema triflorum" hvis de gror lodret hvad er så prisen og vokser de også meget?

  Svar fra webmaster: bacopa'en er flot, men vokser langsomt - de andre er jeg ikke sikker på at jeg har prøvet. Priserne er meget varierende afhængig af hvor du køber og jeg har ikke nogen gode referencer jeg kan give til planter.


 • anonym skrev den 2010-05-15 14:19:27

  jeg har et lille nyt yngleakvarie som magler lidt planter selvom vi har masser af javaplanter (syntes de er grimme så vil ikke sætte dem over i) men kan du foreslå nogle pæne planter som vokser godt og ikke laver specielt mange alger. de skal helst gro op f.eks. java vokser nærmest til siderne

  Svar fra webmaster: Elodea, egeria densa og valisneria vokser allesammen lodret og hurtigt, så de er velegnede til yngleakvarier. Der findes også flere, men jeg har ikke selv den store erfaring med planter.


 • anonym skrev den 2010-05-15 14:15:46

  min far har et stort 360L akvarie men der er trådalger i og så tænkte jeg på at han har denne plante og jeg syntes den er mega flot! tror du godt at hvis jeg renser den ordenligt kan jeg putte den over i mit nye yngleakvarie?

  Svar fra webmaster: Jeg er selv begejstret for valisneria og jeg tror sagtens du kan rense den og bruge den i dit yngleakvarium. Du skal bare huske at de vokser hurtigt og nemt kan fylde hele akvariet. Derfor plejer jeg at trimme dem udover at tynde ud i dem.


 • M skrev den 2008-02-19 20:29:18

  hej.. jeg har selv sådan en plante, og den er overaskende hårdfør.. Men du skriver den er god til at formere sig via. udløbere og vokser godt, men jeg må indrømme min ikke er sådan. Den klare flot og selvom den tit har gule "blade", bliver den stadig fyldigee, men den har aldrig sat udløbere ud til formering.. bør den have fuld lys eller hvordan ?? Min står i et hjørne med middel belysning, da den skal camouflere for mit varmelegeme..hehe

  Svar fra webmaster: Ja, det er formentlig en af de mest hårdføre planter jeg selv har haft og jeg har faktisk ikke oplevet at den ikke satte udløbere når den først var kommet i vækst. Den skal have noget lys, men ikke ekstremt meget, så jeg har ikke noget bud på hvorfor din ikke gør det.