logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Her er et billede af min albino sejlfinne han forfra.
Her er et billede af min albino sejlfinne han forfra.
Her er et billede af min albino sejlfinne han forfra.

Her er et billede af min albino sejlfinne han forfra.

Høje temperaurer og et mindre salttilskud er godt til alle molly-typer, også Sejlfinne molly.

Skrevet den 28-12-2005 11:00 af cab

Sejlfinne mollyen er en stor fisk der kræver et stort akvarium for at rigtig trives, gerne et brakvandsakvarium, men det er sjældent den får de rette betingelser og ofte ser man at den holdes i små selskabsakvarier, hvor den ikke får lov til at udvikle sig. Arten har fået sit populærnavn fra hannens rygfinne der kan blive 70-80 mm lang og op til 60 mm høj, men den fulde størrelse nås først efter 2 år. Når hannen rigtig trives bliver den flotte rygfinne endnu flottere og han vil rejse den oftere for at imponere hunnen og evt. lokke hende til en parring.

Opdræt

For en levendefødende er den ikke nem at få unger af, og at få ungerne til at vokse op til en ordentlig størrelse er endnu sværere. Hunnen er drægtig i mellem 5 og 8 uger hvorefter den føder mellem 40 og 80 unger, men store hunner kan få op til 200 unger i et enkelt kuld (har jeg fået fortalt - jeg har ikke selv oplevet det). Som sagt kræver det store akvarier at få ungerne til at vokse op til en ordentlig størrelse, høj varme og masser af foder

Foder

Udover de relativt høje temperaturer på omkring 27-28 grader og salt-tilskuddet, skal Sejlfinne molly også have grønt-tilskud i foderet, evt. tørfoder med spirulina, mallepiller eller et skoldet salatblad.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Levendefødende

Længde

12-15cm

Kommentar

Sejlfinne Molly har brug for varmt vand for at have det godt og helst også et salttilskud. Der sælges ofte krydsninger hvor P. velifera er parret med f.eks. P. latipinna eller andre nærtbeslægtede.

Slægt

Poeciilidae

Handelsnavn

Sejlfinne molly

Levested

Centralamerika, Mexico

Akvariestørrelse

128 liter

Formering

Levendefødende

Yngeltal

40-100


Kommentarer